צילום: מאור אלקסלסי // שלווין מאק. יהיה בעל הבית החדש בירושלים?

העגלה לפני הסוס: בירושלים חושבים רק פיינל פור

אף שהדרך לשם ארוכה, הפועל ירושלים כבר מנהלת מול אנשי פיב"א מו"מ לגבי תנאי אירוח הפיינל פור של ליגת האלופות במאי • כדי שהאירוע יתקרב לבירה, הקבוצה של עודד קטש צריכה לנצח הערב את בורגוס - ב"משחק העונה"

1 אמנם עדיין מוקדם, ויש כאלה שלא ירצו לדבר על כך מטעמי נאחס, אבל בהפועל ירושלים כבר חושבים ברצינות על אירוח הפיינל פור של ליגת האלופות של פיב"א בארנה אם וכאשר יעפילו אליו, בהתאם להסכם מול הנהלת המפעל. האירוע היוקרתי ייערך  בין 1 ל-3 במאי. חצאי הגמר יתקיימו  ביום שישי, והגמר ישוחק ביום ראשון, כפי שאירע בכל מעמדי הפיינל פור מאז  הקמת המפעל בעונת ‭ .2016/17 ‬

בעונה שעברה פעלו אנשי ירושלים כדי להקדים את חצאי הגמר ליום חמישי כדי שהמשחקים לא יתנגשו עם השבת, אך נתקלו בבעיה כיוון שיום חמישי היה יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בסופו של דבר הקבוצה הודחה בשלב רבע הגמר, ולצערם של אנשי ירושלים הם לא היו צריכים להתמודד עם הסוגיה.

העונה אין כוונה להקדים את המשחקים ליום חמישי, וכבר הושגו הבנות מול אנשי פיב"א על כך שהמשחקים יתקיימו בשעות הצהריים של יום שישי כדי שיסתיימו זמן רב לפני כניסת  השבת בשעה ‭ .18:39‬ חצי הגמר הראשון אמור להתקיים בשעה ‭ ,13:00‬ ואילו  השני יתחיל בשעה ‭ .16:00‬

הדבר היחיד שנותר לפתור הוא לאיזה משחק תשובץ הפועל ירושלים, שאנשיה מעוניינים  לשחק ב-‭,13:00‬ כדי שכל אוהדי הקבוצה שומרי השבת יוכלו להגיע למשחק וגם לחזור בזמן לבתיהם, ואילו  פיב"א מעדיפה שירושלים תהיה במשחק השני, שנחשב למרכזי. קודם לכן צריכה הפועל ירושלים לנצח הערב את בורגוס ולהתייצב בעמדה טובה לקראת שלבי ההכרעה במפעל.

פלדין. מחכה לראות לאיזה משחק תשובץ ירושלים // צילום: מאור אלקסלסי 

2 קבוצות ישראליות מתקשות באופן מסורתי מול יריבות ספרדיות. מכבי ת"א ניצחה השנה בספרד אחרי חמש שנים של הפסדים. הפועל חולון טעמה העונה לראשונה בהיסטוריה ניצחון על קבוצה ספרדית, כשגברה בקושי על מנרסה, וגם להפועל ירושלים יש חוויות לא נעימות. 

בחמש העונות האחרונות שיחקה הקבוצה מהבירה 12 פעמים מול קבוצות מספרד, ומאזנה עומד על ירושלים שבעה הפסדים וחמישה ניצחונות. בירושלים לא שוכחים את ההדחה בעונה שעברה על ידי טנריפה ברבע גמר ליגת האלופות, את ההפסד בחצי גמר היורוקאפ לוולנסיה בעונת ‭ ,2016/17‬ ואת התבוסה ב-‭47‬ הפרש לגראן קנריה עונה אחת קודם.

לא פלא שהדריכות בהפועל ירושלים לקראת המשחק מול בורגוס גבוהה, ויש במועדון מי שקורא לזה "משחק העונה". בסיבוב הקודם הספרדים ניצחו בביתם, וכעת ירושלים יודעת שניצחון שלה יבטיח את הביתיות בכל שלבי הנוקאאוט ולמעשה יקרב בצורה משמעותית את הפיינל פור לארנה.

עודד קטש. צריך להתאושש מההפסד למכבי חיפה בתחילת השבוע // צילום: מאור אלקסלסי 

3 "כולם אצלנו שמחו לקבל את שלווין מאק", מספרים בירושלים. השחקנים הרגישו שהם זקוקים לעזרה, הצוות המקצועי קיבל חיזוק משמעותי לסגל וגם ההנהלה והאוהדים מרוצים מהגעתו. עכשיו רק נותר לפתור את סוגיית בעל הבית בקו האחורי.
ג'יימס פלדין הוא אולי המנהיג של הקבוצה, אבל עד עכשיו היה ברור שהכדור בידיים של תמיר בלאט וג'ייקובן בראון. בדקות החשובות היה זה בעיקר האחרון שלקח פיקוד, אבל כעת הצטרף שחקן נוסף שיכול ורוצה להוביל.

בשני משחקי הליגה מאז הגיע, נרשם מאק במקומו של בראון (שקיבל מנוחה  מסיבות רפואיות), וגם במשחקו היחיד בליגת האלופות הוא פתח בחמישייה בעוד בראון על הספסל, והשניים שיחקו כמעט מספר זהה של דקות. בירושלים מבהירים כי בראון הוא עדיין השחקן  המוביל בעמדה ‭ ,1‬ ואם פיינל פור הגביע והליגה היו מתקיימים בנקודת הזמן הנוכחית, מי שהיה מוצא את עצמו מחוץ לסגל בשל החוק המאפשר רישום של חמישה זרים בלבד הוא כנראה מאק.

עם זאת, תצוגה טובה של השחקן החדש מול בורגוס החזקה תשלח מסר לכולם בנוגע להיררכיה החדשה המתגבשת בקו האחורי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...