השבוע: השר אוחנה צפוי להחליט על מינוי מ"מ פרקליט המדינה

השר אוחנה יחליט בימים הקרובים • בין המועמדים: פרקליט מחוז חיפה עמית אייסמן והמשנה לתפקידים מיוחדים נורית ליטמן

השר אוחנה // צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

שר המשפטים, אמיר אוחנה, צפוי להגיע בקרוב מאוד, ככל הנראה בימים הקרובים, להחלטה על ממלא מקום פרקליט המדינה

השר ראיין כמה מועמדים בנושא, בין היתר עו"ד ליאורה חביליו, פרקליט מחוז חיפה עמית אייסמן, המשנה לתפקידים מיוחדים נורית ליטמן, מנהל המחלקה הפיסקאלית קמיל עטילה והמשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית ליאת בן ארי, שככל הנראה לא תקבל את התפקיד אך השר הקדיש לה פגישה בנושא, למען הסדר הטוב. 

"סיכמנו שנשמור את התהליך חסוי מעיני הציבור עד שנגיע להחלטה", אמר השר בראיון ב"פגוש את העיתונות". "זה לא מחויב שהדבר יגיע להסכמה. ננסה להגיע להסכמה, גם אם לא - אני אגיע להחלטה, כי כך אומר החוק". זמן קצר לאחר מכן קיימו שר המשפטים והיועמ"ש פגישה במשרד המשפטים, ובמסגרתה הציע היועמ"ש למנות לצד משה למברגר, אורית קוטב וציון אילוז, גם את המשנה לפרקליט המדינה עו"ד ליאת בן ארי והמשנה לפרקליט המדינה ונורית ליטמן. 

צילום: שמואל בוכריס

ההערכה היא, היות שמדובר בקרב על משילות, שהשר יבחר דווקא במועמד שלא מרשימת היועץ מנדלבליט. בינתיים סמכויותיו של פרקליט המדינה חולקו בין מספר משנים ליועמ"ש ובין היועמ"ש עצמו. המצב הנוכחי אינו נוח לפרקליטות ונראה שלשר המשפטים לא בוער להחליט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר