ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (חמישי) בטלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על ההתפתחויות באזור ועל עניינה של נעמה יששכר. על פי הדיווח, השיחה הייתה חמה ועניינית וחיזקה את אופטימיות ראש הממשלה כי עניין שחרורה של יששכר מתקדם לקראת פתרון. בשבוע הבא צפוי הנשיא פוטין להגיע ארצה לקראת יום השנה ה-75 לשחרור אושוויץ.
אימה של נעמה, יפה יששכר, הגיבה לדברים: "ראש הממשלה אמר לי שעליי מוטלת האחריות לשמור על חוסנה הנפשי של נעמה כל עוד היא בכלא הרוסי, ולהיות חזקה ואופטימית כי כראש ממשלת ישראל הוא מחויב לשחרר את נעמה. אני אופטימית כעת ומבקשת בכל ליבי מנשיא רוסיה לפעול כידיד אמיתי של ישראל והעם היהודי וכמנהיג מעצמה עולמית ולשחרר את נעמה שלי חזרה לביתה שבישראל".
שיחה זו בין נתניהו לפוטין מגיעה לאחר שרק לפני כיומיים, דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית טאס כי מוסקבה אינה שוקלת את האפשרות של חילופיים אפשריים בעבור האסירה הישראלית נעמה יששכר שכלואה בכלא הרוסי.
סגן שר החוץ הרוסי, יבגני איבנוב, צוטט בסוכנות הידיעות טאס כשהוא אומר: "למיטב ידיעתי, אופציה של עסקה לחילופי אסירים אינה נבחנת כעת". סגן שר החוץ הוסיף: "היא הורשעה באשמה פלילית. באשר לתלונות של יששכר לבית הדין האירופי לזכויות אדם, זה תפקידם של עורכי דינה. אנחנו לא יכולים לייעץ דבר בנושא. זו זכותה".
עוד בנושא:
רוסיה: בית המשפט דחה את ערעורה של נעמה יששכר
רה"מ נתניהו העביר מכתב לנעמה יששכר
"ללא בגדים חמים": נעמה יששכר הועברה לכלא מרוחק ללא ידיעת משפחתה
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו העביר ביום שני מכתב ליששכר, שנידונה ל-7.5 שנות מאסר בפועל עקב הברחת 9.5 גרם סם מסוג חשיש.
במכתבו כתב ראש הממשלה :"אזרחי המדינה חושבים עליך. איננו מפקירים אף אדם לגורלו, וכך גם במקרה שלך. מדינת ישראל ואני משקיעים מאמצים בלתי פוסקים להביא לשחרורך. אנו עומדים בקשר עם בני משפחתך, ובכל שיחה איתם אנו מדגישים את מחויבותנו להחזיר אותך הביתה בהקדם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו