הטרגדיה בדרום תל אביב: תושבי הבניין בשכונת התקווה בו טבעו בני זוג למוות הערב (שבת) מאשימים את הרשויות באסון הכבד. הדיירים טוענים כי למרות שהזעיקו את המשטרה ואת שירותי ההצלה, לקח להם זמן רב להגיע - זמן שבו ייתכן ואפשר היה להציל את שני הצעירים ולמנוע את המקרה הנורא, שנגרם בעקבות הגשמים הכבדים.
הדיירים מספרים כי בשעות הצהריים אחד הדיירים נקש על דלתות הבנין והודיע להם כי החניון מוצף וכדאי שיוציאו את כלי הרכב שחנו בחניון התת קרקעי של הבנין. זמן קצר אחר כך שמעו חלק מהדיירים דפיקות חזקות מפיר המעלית מספר דיירים התקשרו למוקד מאה של המשטרה וניסו להזעיק עזרה ואחד מהם טען כי לא היה מענה ממוקד מאה של המשטרה.
השכנים המשיכו וסיפרו כי רק כעבור עשרים דקות לערך עבר רכב של עיריית תל אביב והדיירים צעקו לאנשי העירייה כי הם חוששים שיש לכוד במעלית. רק אז הועברה הודעה נוספת למשטרה ולכוחות ההצלה.
עם זאת, במשטרה וברשויות דוחים את ההאשמות. גורם בכיר במשטרה מסר ל'ישראל היום' כי אותרה שיחה אחת למוקד 100 , שבה המודיע מדווח על הצפה בכתובת. גורמי ההצלה הגיעו למקום ואז התברר מה קרה שם. גם במכבי אש טוענים כי ההודעה הראשונית שהם קיבלו היתה על הצפה רגילה בקומת המרתף של הבניין ורק כשהגיעו צוותי הכיבוי לזירה התבררה להם התמונה על פיה קיים חשש ללכודים בתוך המעלית שנתקעה בקומת המרתף ככל הנראה כתוצאה מקצר חשמלי בשל ההצפות. במשטרה ציינו עוד כי בעת האירוע העומס על מוקד 100 היה גבוה מהרגיל באופן חריג - פי שבע מהכמות הממוצעת, מה שהקשה על קבלת הדיווח.
הבניין בדרום תל אביב בו אירעה הטרגדיה
כזכור, בני הזוג נלכדו במעלית בחניון הבניין, לאחר שכשל חשמלי גרם להפסקת פעולתה, ומי הגשמים הכבדים החלו לחדור למעלית. כוחות הביטחון הגיעו למקום, והצליחו לפתוח את המעלית, אך נאלצו לקבוע את מותו של הגבר. האישה פונתה במצב אנוש לבית החולים איכילוב, אך שם נאלצו הרופאים לקבוע גם את מותה.
שמעון שלום, חייל המתגורר בבניין הסמוך, סיפר: "היה גשם חזק וההורים שלי היו תקועים. הם צעקו והתחננו שיבואו לעזור, הם פתחו את הדלת והמים זרמו, עברו את המיטות ההורים עברו שני שיטפונות. רצתי להוציא את ההורים וראיתי את הכוחות מגיעים. שמענו ששניים טבעו. אין פה תשתיות בשכונה, זה אומנם בניין חדש אבל גם בו אין תשתיות". הבניין בו התרחשה הטרגדיה הינו בנין יחסית חדש שעבר שיפוץ ועתה ייבדק מדוע מערכות הניקוז לא הצליחו לספוג את כמויות המים שהיו בחניון.
ההצפות הקשות שנגרמו באזור המרכז במהלך הסופה נגרמו בעקבות כמות הגשמים החריגה שירדה בגוש דן. על פי תחנות המדידה באזור תל אביב, בעיר ירדו כ-83 מילימטר מים בשלוש שעות, כמעט 15% מהכמות השנתית הממוצעת באזור, מתוכן כ-50 מ"מ בחצי שעה בלבד. גם בגליל המערבי והעליון ובאזור גן יבנה ירדו כמה עשרות מ"מ גשם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו