חברת נובל אנרג'י תבצע הזרמת גז (נישוב) מאסדת לוויתן ביום שלישי הקרוב, כך על פי הודעת המשרד להגנת הסביבה היום (שישי). במשרד לאיכות הסביבה טוענים כי הנישוב יבוצע בכפוף לעמידה בכל התנאים הסביבתיים והמקצועיים. החברה הודיעה כי השלב השלישי בהרצת האסדה, שלב הנישוב, צפוי להתחיל ביום שלישי סביב השעה 07:00 בבוקר ולהימשך עד שמונה שעות.
במשרד מדגישים כי לא יתפשרו על עמידה בתנאים המקצועיים לביצוע הנישוב כפי שנהג עד כה, באופן הבטוח ביותר לציבור. עם זאת, מחדדים במשרד כי אין כל הנחיות מיוחדות לציבור ביום זה, וההשפעה על איכות האוויר באזור החוף מול האסדה תהיה מזערית.
על פי הודעת המשרד, אין כל מקום או הנחיות לפינוי תושבים ולפי חוות הדעת של כל המומחים, לא צפוי כל סיכון לציבור בעת הנישוב.
מדובר בהזרמת גז לאסדת הטיפול שבים, מרחק כעשרה קילומטרים מחוף דור, מה שמעורר חששות רבים בקרב תושבי האזור. במסגרת הליך ההרצה, ייפתחו שתי הבארות הראשונות מתוך ארבע ויוזרם בהן לראשונה גז טבעי לאסדת הטיפול.
אסדת לוויתן // צילום: נובל אנרג'י
השבוע נדחתה הרצתה של אסדת הקידוח לאחר שנובל אנרג'י לא עמדה בתנאי הסף של המשרד לאיכות הסביבה. בהודעת המשרד השבוע צוין כי "המשרד דרש מחברת נובל אנרג'י לפרסם הודעה באתר האינטרנט שלה על המועד החדש - בהתאם להתחייבות לעדכן את הציבור שני ימי עסקים מראש. זאת, בתנאי שתעמוד בכל התנאים שהמשרד הציב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו