יוזמה: יאיר גולן יצורף לעבודה

גורמים במפלגה פועלים במטרה לשכנע את היו"ר עמיר פרץ להסכים לצירופו של גולן כדמות הביטחונית הבכירה

יאיר גולן. ילמד קורס במכללה האקדמית ת"א-יפו, צילום: יוסי זליגר

בעבודה-גשר מקדמים אפשרות של צירוף סגן הרמטכ"ל לשעבר האלוף במילואים, ח"כ יאיר גולן מהמחנה הדמוקרטי לרשימה כדמות הביטחונית הבכירה. גורמים במפלגה פועלים במטרה לשכנע את היו"ר עמיר פרץ להסכים לצירופו של גולן, שהחל את דרכו הפוליטית במפלגת ישראל דמוקרטית לצדו של אהוד ברק.

לאחר החבירה של ישראל דמוקרטית אל מרצ והתנועה הירוקה ויצירת המחנה הדמוקרטי, שלא צלח בבחירות האחרונות ופרישתו של ברק מהזירה הפוליטית, יתכן כי צירופו של גולן אל העבודה-גשר עשוי להתאים לשני הצדדים.

במקביל, מפלגת העבודה - גשר הכריזה היום (ראשון) כי תרוץ יחד בבחירות הקרובות, וטענו כי חיבור למפלגה נוספת אינו עומד על הפרק. זאת על רקע הפרסומים כי פעילים במפלגת העבודה לוחצים על פרץ לקדם מהלך של חבירה לכחול לבן.

יו"ר העבודה גשר ח"כ עמיר פרץ אמר כי "אנחנו המפלגה היחידה שסופרת בני אדם. החיבור ביננו הגדיל את הגוש, וגם הפעם נפעל באחריות כשזה השיקול היחיד שעל הפרק. אנחנו מתחייבים למערכת בחירות נקייה ללא פסילות וחרמות של קהלים ואוכלוסיות. חיבור למפלגה נוספת לא על הפרק כרגע".

פרץ ולוי-אבקסיס ירוצו יחד // צילום: דוברות מפלגת העבודה-גשר

יו"ר גשר, אורלי לוי אבקסיס הצטרפה לדברים: "נמשיך להיות הכוח החברתי המוביל בישראל. גם הפעם נעמיד את הנושאים החברתיים במרכז סדר היום". לוי אבקסיס הדגישה את עיקרי מצע המפלגה והוסיפה כי "נדבר על מערכת הבריאות הקורסת, על חינוך איכותי חינם מגיל אפס ונבטיח שזוג צעיר יקנה בישראל דירה בליסינג ונעלה את שכר המינימום".

כאמור, על רקע הדשדוש של המפלגה בסקרים מעוניינים הפעילים לחבור לרשימה גדולה יותר, אך עדיין לא ברור מה עמדת כחול לבן לגבי האפשרות.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר