שר המשפטים, אמיר אוחנה הודיע אתמול (שני) על רשימת המועמדים שלו לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה. הפרקליט הנוכחי, שי ניצן, צפוי לפרוש מתפקידו בעוד כשבועיים.
מינוי ממלא המקום מהווה נקודת חיכוך נוספת במערכת היחסים המתוחה ממילא בין השר אוחנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. בעוד אוחנה הבהיר כי החוק מתיר לו, במצב בו אין ועדת איתור, למנות בעצמו ממלא מקום לתפקיד הרם, לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים, הבהיר היועמ"ש כי הוא עשוי להכריז על מניעה משפטית למנות מועמד אחר מאשר המועמד המועדף עליו – המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, שלמה (מומי) למברגר.
פרקליט המדינה הבהיר מתי עוברים מבדיקה לחקירה
בינתיים פרסם השר אוחנה את רשימת המועמדים המועדפים עליו להחליף את ניצן (שביניהם גם למברגר), והבהיר כי בימים הקרובים יקיים ראיונות עמם, ויגיע להחלטה בעצמו - תוך התייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה.
המועמדים המובילים:
המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים שלמה (מומי) למברגר
מועמד היועץ המשפטי לממשלה וכעת המועמד המוביל. נכנס לשורות הפרקליטות ב-1991 וב-2003 התמנה לסגן מנהל המחלקה לחקירות שוטרים. ב-2009 נבחר לפרקליט מחוז דרום וב-2014 מונה לפרקליט מחוז תל אביב.
למברגר ייצג את המדינה בתיק הונאת הפטריארכיה היוונית, בשורה של תיקי שוחד ושחיתות ציבורית וכן הוביל וליווה מספר כתבי אישום נגד ארגוני פשיעה.
למברגר נחשב לאיש משפטים מבריק ובעל יכולות ניהול מובהקות, קשוח ולא מתפשר.
שלמה למברגר
המשנה ליועמ"ש לעניינים ציבוריים -חוקתיים עו"ד רז נזרי
נזרי הודיע כי אין לו עניין בתפקיד ותמך במועמדותו של למברגר. נזרי עשוי להיות מועמד מוביל להחליף את היועמ"ש מנדלבליט שצפוי לפנות את מקומו בעוד שלוש שנים, ולדבר זה גם כן יש משקל בהחלטתו לוותר על תפקיד פרקליט המדינה.
נזרי הספיק להיות עוזר בכיר לשלושה יועצים משפטיים לממשלה – אליקים רובינשטיין, מני מזוז ויהודה וינשטיין בין השנים 2001-2011. לאחר מכן מונה לתפקיד המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (פלילי). ב-2017 מונה למשנה ליועץ המשפטי לממשלה (ציבורי-חוקתי).
נזרי ליווה במהלך עבודתו את פרשת הרפז, פרשת גלנט, אהוד אולמרט, הנשיא קצב, פרשת השר רמון, פרשת האי היווני, מסמכי ענת קם, ולאחרונה גם את תיקי נתניהו.
נזרי מוערך מאוד בקרב פרקליטות המדינה אך הוביל, יחד עם מספר פרקליטים נוספים, קו מתפשר יותר בתיקי נתניהו בניגוד לקו שהובילה המשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלכליים עו"ד ליאת בן ארי ופרקליט המדינה שי ניצן.
רן נזרי // צילום: דודי ועקנין
מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטת המדינה דן אלדד
הצטרף לפרקליטות המדינה ב-1994, ולאחר מכן שימש כממונה על עבירות כלכליות במחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. בסיום מונה כמנהל תחום בכיר תחת המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים. מאז 2013 מונה למנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, והוביל כמנהל המחלקה תיקי שחיתות ובראשם פרשת ישראל ביתנו וגם ניהול חקירת ראשת עיריית נתניה מרים פיירברג.
אלדד נחשב למשפטן מבריק וקשוח והוגדר לא אחת כ"אימת המושחתים".
דן אלדד // צילום: דודי ועקנין
פרקליטת מחוז תל אביב אושרה גז-איזנשטיין
מונתה לתפקידה במקומו של למברגר ב-2017, ומאז ניהלה תיקים בולטים, ביניהם ראשי הפשיעה המאורגנת האחים רוני ויוסי הררי, תיקי הרצח נגד יצחק מכני שהצית את מזכיר ארגון נכי צה"ל מרק פורן, תיק רצח הקשישה שושנה לוי ותיק הרצח בבר נוער. לאחר שהתברר שעד המדינה שיקר ביקשה לבטל את כתב האישום נגד חגי פליסיאן.
איזנשטיין מוערכת מאוד בפרקליטות וידועה כבעלת אומץ וכמי שלא היססה לבטל את כתב האישום בפרשת הבר נוער וזכתה, למרות המבוכה, בשבחים על כך גם מפרקליט המדינה שי ניצן.
אושרה גז-איזנשטיין // צילום: יהושע יוסף
בנוסף להם העלה שר המשפטים גם את שמה של המשנה לפרקליטת מחוז מרכז אורלי בן ארי-גינזברג.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו