טעמנו את הצ'ורוס הכי טוב בעולם

נכנסנו לקודש הקודשים של סאן חינס, המטבח של המסעדה במדריד שמכינה את הצ'ורוס שנחשב לטוב בעולם • מבט מבפנים

צילום: שמעון יעיש // הצ'ורוס המפורסם בעולם

אחד הקינוחים הכי פופולריים בעולם בשנים האחרונות הוא הצ'ורוס, סוג של בצק מטוגן בשמן עמוק. על פניו נשמע כמו צורה אחרת של סופגניה, אבל הטעם שונה לגמרי ויש הבדל גדול בין הרבה מקומות שמנסים להגיש את המנה הספרדית לבין המקור.

נכנסנו לקודש הקודשים של סאן חינס במדריד, המטבח של המסעדה שמכינה את הצ'ורוס שנחשב לטוב בעולם. מנהיגים, שחקנים ושאר מפורסמים שמגיעים למדריד פוקדים את המקום שפתוח 24 שעות, רק כדי לטעום את הצ'ורוס המיוחד ואת השוקולד המעולה שהם מכינים בעצמם.

כדי להניח את ידינו על הצ'ורוס המפורסם חיכינו כרבע שעה ולא באנו בשעת עומס. המנה לא דומה לצ'ורוס שמוגש בישראל, הוא פחות מתוק, לא מפזרים עליו אבקת סוכר והוא מוגש כמו שהוא, ישר מהשמן.

הצ'ורוס המיוחד מגיע לצד כוס שוקולד משובח שהם מכינים בעצמם במקום וכל שנותר זה לטבול את הצ'ורוס בשוקולד – שילוב מושלם שגורם מיד להבין למה הוא נחשב הטוב בעולם.

צילום: שמעון יעיש

נכנסנו בהפתעה למטבח המקום והופתענו מהסדר והניקיון ששורר בו. הצ'ורוס יורד בצורה ספירלית מהמתקן שבו נמצאת הבלילה ובתוך כמה דקות הוא כבר נחתך לצלחות של הסועדים שהגיעו במיוחד לסאן חינס. אם אתם מתכננים ביקור במדריד בקרוב, מומלץ מאוד לבקר במקום. המחיר לטיסות למדריד נע בדרך כלל סביב ה-300 דולרים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר