יפן: ניתן אישור הפעלה מחדש לכור הגרעיני שנפגע ב-2011

תחנת הכוח אונאגאווה היית הקרובה ביותר למוקד רעידת האדמה • הרעידה הובילה לצונאמי שגרם למותם של כ-20 אלף בני אדם • תאונת הגרעין בפוקושימה נחשבת לתאונה החמורה ביותר מאז אסון צ'רנוביל

אסון הגרעין בפוקושימה, 2011 // צילום: רויטרס

חברת החשמל היפאנית "טוהוקו" הודיעה היום (רביעי) כי הצליחה להשיג אישור רגולטורי רשמי להפעיל מחדש את הכור שלה בתחנת הכוח אונאגאווה. האישור הגיע אחרי שחלפו יותר משמונה שנים מאז שנפגע הכור ברעידת האדמה והצונאמי שפקדו את יפן, והובילו לאסון הגרעיני בפוקושימה ב-2011.

חברת טוהוקו הודיעה בהצהרה, כי היא קיבלה אור ירוק ראשוני מהרשות היפנית לפיקוח גרעיני להפעיל מחדש את כור מספר 2 בכפוף לתקופת התייעצות ציבורית. אישורים רגולטורים נוספים עדיין ידרשו לפני שיחלו להפעיל את הכור בפועל, ויחד איתם צריך את הסכמתם של רשויות מקומיות, אישורים שעדיין לא ברור אם יתקבלו.

עוד בנושא:

• הטייפון ביפן: 18 הרוגים ואלפים מנותקים מחשמל

• מה מחכה לישראלים ביפן?

• הלם ביפן: מצודה בת 500 שנה עלתה בלהבות

• הקיסר האחרון: יפן מכתירה מנהיג חדש

ניתן אישור להפעיל מחדש את כור מספר 2 בתחנת הכוח אונאגאווה // צילום: רויטרס

תחנת הכוח אונאגאווה הייתה הקרובה ביותר, מבין תחנות הכוח הגרעיניות, למוקד רעידת האדמה שהתרחשה בעוצמה אדירה של 9 בסולם ריכטר, בחודש מרץ 2011. הרעידה הובילה לצונאמי שגרם למותם של כ-20 אלף בני אדם. מרבית הנזק התמקד בכור הגרעיני בפוקישימה וכמו כן התקרית נחשבת לתאונה החמורה ביותר בעולם מאז אסון צ'רנוביל, שהתרחש ב-1986.

תחנת הכוח אונאגאווה הוצפה בעקבות הצונאמי, אבל הצליחה לשרוד בזכות מערכות הקירור שלה, ששמרו על הכורים מסכנת ההתכה, בניגוד למה שהתרחש בכור בפוקושימה, כאשר בימים שחלפו מיום האסון, הותכו לחלוטין כורים 1, 2, ו-3 כתוצאה מן החום האדיר שנוצר בהם.

ביקור האפיפיור ביפן למען נפגעי רעידת האדמה, הצונאמי ואסון פוקושימה // צילום: איי.אף.פי

מוקדם יותר השבוע, סוגיית הביטחון בתחום האנרגיה הגרעינית עלתה שוב לכותרות ביפן, כאשר במהלך ביקור של האפיפיור פרנציסקוס במדינה הוא פגש נפגעים וקורבנות מאסון הגרעין בפוקושימה. האפיפיור הדגיש בביקור כי אסור להשתמש באנרגיה גרעינית עד אשר יהיו ערבויות שהיא בטוחה לבני האם ולסביבה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר