בחירות בעוד חודש וחצי? ח"כ מיקי זוהר, יו"ר סיעת הליכוד, הגיש היום (שלישי) הצעת חוק להקדמת הבחירות במקרה של פיזור הכנסת ב-45 יום.
בעוד 15 ימים יפוג המנדט שניתן לכנסת להרכבת הממשלה, ואם על פי כל התחזיות אכן יצליח מי מחברי הכנסת להקים ממשלה, מדינת ישראל תיכנס למערכת בחירות שלישית בתוך פחות משנה, בשלושה במרץ 2020. אם הצעתו של זוהר אכן תעבור - ישראל תלך לבחירות כבר בינואר 2020.
כמו כן, ח"כ זוהר הגיש הצעה לבטל את יום השבתון. בחשבון הטוויטר שלו צייץ ח"כ זוהר: "הגשתי הבוקר שתי הצעות חוק חשובות שיחסכו לציבור זמן יקר ומיליארדי שקלים: 1. הקדמת הבחירות תוך 45 יום במקום 90. 2. ביטול יום החופש (יום השבתון) ביום הבחירות. זו הצעה נכונה והוגנת, אני מקווה שבע״ה יימצא לה הרוב בכנסת".
עוד בנושא:
• "בחירות נוספות - הדבר הגרוע ביותר"
• ליברמן: "נתניהו עושה קואליציה עם חמאס"
• היועמ"ש: "נתניהו יכול להמשיך לכהן כרה"מ - אין מקום לקביעה כי עליו להתפטר"
• נתניהו: "המגעים לממשלת אחדות לא נפסקו - הם מתקיימים"
בתוך כך, בטקס חניכת כיכר על שמו של ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר ז"ל בעיר שדרות, שנערך ביוזמת שמואל חייק, יו"ר JNF UK, אמרה ח"כ איילת שקד (הימין החדש): "אנו עושים כל מאמץ למנוע בחירות, שלהערכתנו יחלישו את הימין. אם זה היה תלוי בנו היינו כבר בממשלת אחדות".
מירי רגב קוראת לביטול הפריימריז
הגשתי הבוקר שתי הצעות חוק חשובות שיחסכו לציבור זמן יקר ומיליארדי שקלים:
1. הקדמת הבחירות תוך 45 יום במקום 90.
2. ביטול יום החופש (יום השבתון) ביום הבחירות.זו הצעה נכונה והוגנת, אני מקווה שבע״ה יימצא לה הרוב בכנסת.
— Miki Zohar מיקי זוהר (@zoharm7) November 26, 2019
השתתף בהכנת הידיעה: גדי גולן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו