נקבע מותם של שני הילדים שנפצעו בשריפה בנתניה; עוד שישה בני אדם נפגעו קל

הדליקה פרצה בשריפה בבניין דו-קומתי ברחוב שרעבי בעיר • אחת השכנות: "האמא הצליחה לחלץ בידיה ארבעה ילדים" • עוד שישה בני משפחה נפגעו קל

זירת השריפה בנתניה // צילום: שמואל בוכריס // זירת השריפה בנתניה // צילום: שמואל בוכריס

אסון לפני כניסת השבת: נקבע מותם של שני הילדים, בני שלוש וחמש, שנפגעו מוקדם יותר באורח קריטי בשריפה שפרצה בדירה ברחוב שרעבי בנתניה. השניים פונו תוך כדי פעולות החייאה לבית החולים, אך שם נאלצו לקבוע את מותם. כמו כן, עוד שישה בני אדם פונו לבית החולים. שישה נפגעים נוספים במצב קל שסובלים משאיפת עשן, בהם גבר ואישה כבני 40 וארבעה ילדים בגילאי שנתיים עד שש, פונו לבית החולים לניאדו בנתניה.

 

פרמדיק מד"א אסף תפוחי סיפר: "כשהגענו לרחוב ראינו עשן סמיך עולה מתוך בניין דו קומתי. לוחמי האש חילצו מתוך הדירה הבוערת שני ילדים כבני 3 ו-5 מחוסרי הכרה כשהם סובלים מכוויות ושאיפת עשן. מיד התחלנו בפעולות החייאה מתקדמות שכללו תרופות, הנשמות ועיסויים ופינינו אותם במצב קריטי תוך המשך פעולות החייאה לבתי החולים מאיר ולניאדו. גבר ואישה בשנות ה 40 שחולצו גם כן מהדירה סבלו משאיפת, עשן טופלו בחמצן ופונו במצב יציב לבי"ח לניאדו".

 

שכנה סיפרה: "היה עשן ובלאגן. האמא הצליחה לחלץ בידיה ארבעה ילדים מתוך השישה. הוציאה אותם החוצה במהירות. האבא היה לכוד. אחותי התקשרה אליו ואמרה לו לצאת. הוא אמר שיש להבות והוא לא יכול לצאת. אחר כך הכבאים חילצו אותו".

 

עוד בחדשות

 

• נתניהו: "נקבל את הכרעת בית המשפט, זו המסגרת ונפעל לפיה"

 

• גנץ: "אעשה הכל למנוע בחירות"

 

אביה של הצעירה שנורתה למוות באשדוד: "זה לא מתאים למרינה, אולי היא נבהלה"

 

שכן סיפר: "שני הילדים הקטנים חולצו מהבית שהם כולם שחורים מהשריפה.  זה היה מחזה קשה. כואב הלב". אייל כספי מפקד מחוז מרכז הכבאות והצלה, הסביר כיצד הבנייה המאולתרת הקשתה על הכוחות: "מדובר בשריפה בבית שרובו הוא תוספת בנייה שלפחות רובו אלתור לא חוקי שגרם לילדים להיות לכודים בחדר בוער. מוקד השריפה בחדר בבית ולצערי התוצאה היא קשה מאוד. גלאי עשן היה מציל את הילדים. ואני חוזר ואומר: לא לאלתר בניה אלא לבנות לפי תקנים וחוקים אחרת נמצא את עצמנו בתוצאות קשות".

 

תיעוד מתוך הדירה השרופה // צילום: דוברות כבאות והצלה

 

צילום: דוברות כבאות והצלה

 

שמעון, שגר בבית סמוך: "ראיתי עשן ולהבות. חשבתי שזה מהבית שלי. אז ראיתי את האמא יוצאת מהבית וצועקת בהיסטריה  'יש ילדים בפנים, הילדים שלי בפנים'. היא הוציאה החוצה ארבעה ילדים ושני ילדים היו להורים בפנים. גם האבא היה לכוד בפנים. כשהגיעו הכבאים הם לא מצאו בהתחלה איפה הילדים נמצאים. לקח זמן עד שמצאו אותם. אחרי שהוציאו אותם הפרמדיקים של מדא עשו להם הרבה זמן החייאה. לצערנו הם נפטרו".

 

 

לפי נתוני ארגון "בטרם" ל בטיחות ילדים, בעשור האחרון 33 ילדים מתו כתוצאה משריפה, מתוכם 5 מהמקרים אירעו בשנת 2019. אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים: "החורף בפתח ולצערנו הסיכון לשריפות ביתיות עולה. ילדים נמצאים בסיכון גבוה יותר מכיון שאין ביכולתם לחלץ את עצמם. אנו קוראים להורים: אל תגידו לי זה לא יקרה - התקנת גלאי עשן בבית יכולה להציל חיים. גלאי העשן מתריע על השריפה בשלב מוקדם ומאפשר חילוץ מהיר וקריאה לכבאות והצלה או השתלטות יעילה על השריפה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר