המכוניות החשמליות של טסלה בדרך לישראל

החברה של אילון מאסק פרסמה מודעת דרושים לתפקיד מנהל טסלה בישראל • מודל 3 נוסע כ-500 ק"מ בטעינה אחת, שעלותה כ-30 שקלים • וכמה תעלה המכונית?

תוכן "לא ראוי" באינטרנט. טסלה// צילום: AFP

בשורה טובה לשוק הרכב הישראלי ולסביבה בישראל: מסתמן כי חברת טסלה של אילון מאסק, המייצרת מכוניות חשמליות עם טווח נסיעה של מכוניות בנזין (כ-500 קילומטרים), מתכוונת להיכנס בקרוב לשוק הישראלי. טעינה אחת של המכונית צפויה לעלות כ-30 שקלים, אך בשל עלות הסוללה היקרה והמיסים שומטלים על כלי רכב בישראל, מחירו של הדגם הבסיסי צפוי להיות לכל הפחות כ-300 אלף שקלים.

 

טסלה פרסמה באתר האינטרנט שלה מודעת דרושים מפורטת למנהל ישראלי, שינהל את טסלה ישראל כחברה נפרדת. במודעה נכתב: "מנהל שוק הרכב הישראלי יהיה אחראי לשירות, מכירות ומסירה ויתר התפעול הנוגע לשוק הישראלי".

 

המכוניות החשמליות של טסלה בדרך לישראל // צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של Tesla

טסלה היא מיזם של אילון מאסק לייצור המוני של מכונית חשמלית עם טווח "אמיתי" של מאות קילומטרים, וביצועים של מכונית ספורט. הדגם הנפוץ של החברה הוא מודל 3, שייצורו ההמוני כמעט הביא לפשיטת רגל מאחר והחברה לא הייתה ערוכה לייצור ההמוני. מאז יוצרו מאות אלפי רכבים ושווקו בכל העולם.

 

לקראת 2020 צפוי לצאת מודל YSUV חדש שיענה על הדרישה בפלח הג'יפונים-פרימיום. הוא כמעט אח תאום של מודל 3, ומאחר והוא חולק עימו 75% מהחלקים. למודל Y יהיה טווח של קרוב ל-500 ק"מ (483 ליתר דיוק, או 300 מייל) והוא יצא לשוק רק ב-2020. למודל Y יהיו שלוש גירסאות: גירסת טווח מורחב שתעלה 47,000 דולר, גירסה דו מנועית שתימכר תמורת 51,000 דולר, וגירסת שרירים שתימכר תמורת 60 אלף דולר – שתי האחרונות יהיו זמינות בעוד כשנה וחצי, בסתיו 2020.

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר