דיווח: הצהרה ראשונה ממנהיג דאעש החדש

מקורות ששוחחו עם "אל-אח'באר" ציינו שבסוף השבוע יפורסם נאום מוקלט ראשון של אבו-אבראהים אל-האשמי • עוד דווח כי הוחלט על מבנה ארגוני חדש

פעיל דאעש לפני הוצאה להורג // צילום ארכיון // פעיל דאעש לפני הוצאה להורג // צילום ארכיון

בקרוב יפורסם נאום מוקלט ראשון של מנהיג דאעש החדש, אבו אבראהים אל-האשמי, כך מסרו מקורות לעיתון הלבנוני אל-אח'באר המזוהה עם חיזבאללה. 

מקורות בארגוני הג'יהאד מסרו ל"אל-אח'באר"  כי "הח'ליף החדש יפנה לאומה" בנאום מוקלט שישודר בחג מוולד א-נבי, המציין את יום הולדתו של הנביא מוחמד, ושייערך בין שבת הקרובה לראשון. לפי המקורות, הנאום ילווה בסקירת חייו של ראש ארגון הטרור החדש.

עוד באותו נושא

"בסוף התברר לנו שהשליח היה אחיו של אל-בגדדי"

טורקיה: "לכדנו את אחותו של אל-בגדדי"

ארדואן: שבינו את בני משפחתו של אל-בגדדי

מנהיג דאעש החדש אבו אברהים אל-האשמי לא חשף את זהותו בינתיים. למרות זאת, אל-האשמי הספיק לקבל כמה הצהרות אמונים מסניפי ארגון הטרור ברחבי העולם.  

המקורות ציינו גם שב"מדינה האסלאמית", שמרבית שטחיה נכבשו על ידי כוחות הקואליציה האמריקנית, החליטו על מבנה ארגוני חדש. 

בנוסף, המקורות מסרו לעיתון הלבנוני מידע לפיו קיים קשר משפחתי בין ראש הארגון החדש לקודמו, אבו באכר אל-בגדדי, שנהרג לאחרונה במבצע של כוחות אמריקניים. עם זאת, העיתון הלבנוני הדגיש כי מדובר במידע שטרם אושר.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר