ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב להצהרות המגיעות מאיראן, בדבר כוונתם להתחיל ולהעשיר אורניום במתקן התת קרקעי במערב המדינה. "איראן מעצימה את התוקפנות שלה בכל מקום. היא רוצה לאיים על ישראל, היא רוצה להשמיד את ישראל. אנחנו נלחמים חזרה. לאור הניסיונות של איראן להרחיב את תכנית הגרעין שלה ולהגדיל את העשרת האוראניום שלה לייצור פצצות אטום, אני חוזר על כך שלא נאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני".
הדברים של ראש הממשלה הגיעו במהלך ערב גאלה שנערך בירושלים, וזאת לכבוד חנוכת מרכז המבקרים החדש של קק"ל באגמון החולה. עוד הוסיף ראש הממשלה ושר הביטחון כי המאבק באיראן "לא רק למען ביטחוננו ועתידנו אלא למען שלום המזרח התיכון והעולם כולו״.
עוד בנושא:
• פסגת הרשע: נסראללה צולם עם חמינאי וסולימאני
• חמינאי: "המערב אחראי לכאוס בלבנון ובעיראק"
• משמרות המהפכה על הכוונת: כאב הראש של הגנרל סולימאני
• העיראקים כבר לא מוכנים להיות שק החבטות של איראן
• נציג איראן בסוכנות לאנרגיה אטומית: "נתחיל בהפעלת המתקן הגרעיני בפורדו"
מתקן העשרת האורניום התת קרקעי בפורדו // צילום: איי.פי
נציג איראן בסוכנות לאנרגיה אטומית של האומות המאוחדות, קאריב עבאדי, הציג היום (שלישי) את תוכניתה של ארצו להתחיל ולהעשיר אורניום במתקן התת קרקעי בפורדו, במערב איראן. על פי עבאדי, ארצו תעשה שימוש בגז UF6 ב-1,044 הצנטריפוגות הממקומות במתקן התת קרקעי במטרה להעשיר אורניום.
הרמת הגז מהווה עברה חמורה על הסכם הגרעין שנחתם עם המעצמות. עבאדי לא ציין את דרגת ההעשרה אך מומחים ציינו בעבר כי איראן מסוגלת לייצר אורניום מועשר ברמה של מעל עשרים אחוזים, קרוב לרמה הדרושה לייצור נשק גרעיני.
נשיא איראן, חסן רוחאני, אמר מוקדם יותר היום כי ארצו תיכנס לשלב הרביעי של צמצום מחויבויותיה להסכם הגרעין ותחל בהפעלה מלאה של הצנטריפוגות המתקדמות במפעל העשרת האורניום בפורדו.
מפעל להעשרת אורניום באיראן // צילום: אי.פי.איי
ראש תכנית הגרעין האיראנית, עלי אכבר סאלחי הודיע אתמול במסגרת חגיגות 40 שנים להשתלטות על השגרירות האמריקנית באיראן, כי טהראן עתידה להפעיל צנטריפוגות מסוג חדש IR-6 , זאת תוך הפרה בוטה של הסכם הגרעין.
סאלחי אמר לטלוויזיה במדינה: "היום אנו משיקים 30 צנטריפוגות בשרשרת מסוג IR-6. “ הוא הציג לענייני המצלמה ציוד מכני הדרוש לביצוע המשימה והוסיף: "מספר הצנטריפוגות שהותקנו בחודשיים האחרונים הוא בערך 15 מן הסוג החדש. הדבר מהווה הישג גדול לעם האצילי האיראני ולסוכנות האנרגיה האטומית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו