נשיא איראן, חסן רוחאני // צילום: רויטרס // נשיא איראן, חסן רוחאני // צילום: רויטרס

רוחאני: "נתחיל בהפעלת הצנטריפוגות בפורדו"

נשיא איראן הכריז כי ארצו תצמצם עוד יותר את המגבלות על תוכנית הגרעין שלה • יו"ר סוכנות הגרעין האיראנית: "אנחנו יכולים לעשות כרצוננו"

נשיא איראן, חסן רוחאני, אמר היום (שלישי) כי ארצו תיכנס לשלב הרביעי של צמצום מחויבויותיה להסכם הגרעין ותחל בהפעלה מלאה של הצנטריפוגות המתקדמות במפעל העשרת האורניום בפורדו. 

"מחר אתן הוראה להתחיל בהזרקת גז ל-1,044 הצנטריפוגות במפעל בפרודו. אנו מודעים לרגישו תשל המתקן ולחשש שמעורר השימוש בו, אבל כמו שהבטחנו, אם ייתר המעצמות יעמדו בהתחיבויותיהן במסגרת הסכם הגרעין, נפסיק את  הפעולה", צוטט רוחאני בסוכנות הידיעות טאסנים. 

ראש תכנית הגרעין האיראנית, עלי אכבר סאלחי הודיע אתמול במסגרת חגיגות 40 שנים להשתלטות על השגרירות האמריקנית באיראן, כי טהראן עתידה להפעיל צנטריפוגות מסוג חדש IR-6 , זאת תוך הפרה בוטה של הסכם הגרעין.

סאלחי אמר לטלוויזיה במדינה: "היום אנו משיקים 30 צנטריפוגות בשרשרת מסוג IR-6. “ הוא הציג לענייני המצלמה ציוד מכני הדרוש לביצוע המשימה והוסיף: "מספר הצנטריפוגות שהותקנו בחודשיים האחרונים הוא בערך 15 מן הסוג החדש. הדבר מהווה הישג גדול לעם האצילי האיראני ולסוכנות האנרגיה האטומית".

עוד בנושא:

פסגת הרשע: נסראללה צולם עם חמינאי וסולימאני

חמינאי: "המערב אחראי לכאוס בלבנון ובעיראק"

משמרות המהפכה על הכוונת: כאב הראש של הגנרל סולימאני

העיראקים כבר לא מוכנים להיות שק החבטות של איראן

סלאחי הוסיף כי היכולת האיראנית עלתה וכי כרגע צפויים לפעול 8,660 צנטריפוגות וכי ניתן בעבר ניתן היה לייצר 450 גרמים של חומר וכיום ניתן לייצר 5,000 גרמים ליום.

סאלחי ציין: "אנחנו עומדים להפעיל את השרשרת ולהשלים את הניסויים בה". הוא הוסיף כי ישנה מוטיבציה גבוהה וכי הרפובליקה האסלאמית של איראן תוכל לעשות מה שהיא רוצה באופן מיידי".

איראן מתקרבת לחומר גרעיני ברמה צבאית

על פי מומחי המכון הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, הצהרה זו היא הודאה באופן פומבי כי איראן עומדת להכפיל את כמות הצנטריפוגות המופעלות על ידה וזאת במסגרת הפרת הסכם הגרעין מול המעצמות.

מפעל להעשרת אורניום באיראן // צילום: אי.פי.איי

לפי הסכם הגרעין לאיראן מותר להפעיל 5060 צנטריפוגות מהדור הראשון IR-1 וזאת במטרה להעשיר אורניום במהירות סיבוב גבוהה. באמצעות המעבר לצנטריפוגות המתקדמות איראן עומדת לקצר את טווח הזמן הנדרש לייצר אורניום ברמת העשרה גבוהה ולקצר את הזמן אל עבר פצצה גרעינית.

בתחילת החודש העריך סא"ל במיל. מיקי סגל, חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ולשעבר ראש ענף איראן באמ"ן כי ייתכן ואיראן תבקש להעשיר אורניום לרמה של מעל עשרים, קרוהב מאוד לרמה הנחוצה ליצירת כלי נשק גרעיניים באיכות גבוהה. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...