סקוטר חשמלי התלקח בבטן מטוס אל על

טיסה של אל על מפריז נדחתה לאחר התלקחות הסקוטר החשמלי בתא המטען • הנוסעים חיכו שעות ארוכות בשדה התעופה לטיסה אחרת לישראל

צילום אילוסטרציה: משה שי

מקרה חריג התרחש בצרפת, רגעים לפני המראת מטוס אל על מנמל התעופה שארל דה גול בפריז לישראל. סוללת ליתיום של סקוטר חשמלי התלקחה בזמן שהסקוטר היה בבטן המטוס וגרמה להתלקחות. הנוסעים שתקועים בפריז קיבלו בתחילה דיווח על התקלה, אך רק בהמשך התבררה סיבת העיכוב המלאה.

הנוסעים ששהו בנמל התעופה במשך כמה שעות הבחינו בכבאיות שהגיעו לכיוון המטוס וכך בעצם הבינו כי מדובר בדליקה. הנוסעים הועברו לבית מלון בפריז שם הם ממתינים לטיסה הבאה שאמורה להחזיר אותם לישראל.
 

מזוודות מועמסות לבטן מטוס אל על // צילום אילוסטרציה: משה שי

 

מחברת אל על נמסר בתגובה: "בטיסת אל על מפריז לישראל, בעוד המטוס על הקרקע, התקבלה התראה על עשן בתא המטען. מבדיקה ראשונית עולה כי מקור העשן הוא ככל הנראה בסוללת ליתיום בכבודת נוסע. הנוסעים הועברו לבתי מלון ויטוסו בטיסה חלופית בהקדם האפשרי. אנו מתנצלים בפני הנוסעים על אי הנעימות. בטיחות ובטחון הנוסעים הם בראש מעייננו."

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר