בני הזוג אסף ונטלי גבאי פותחים בימים אלה את שיינע, בר מסעדה אינטימי בתל אביב. שיינע היא כור היתוך קולינארי של מרוקו, תל אביב, דרום צרפת ופרנקפורט, מטבחים אותם פגש אסף בתחנות חייו.
אסף גבאי התחיל את דרכו לצידו של אייל לביא ברוקח 73, שימש כסו שף ברוקח בנמל ועבד עם השף כריסטוף דופו במסעדת Les Bacchanales. בעבודה איתם התאהב בעולם הדגים ופירות הים. את המטבחים האירופאיים המודרניים והקלאסיים פגש כשחי עם משפחתו בפרנקפורט.
בשיינע, יפה ביידיש, יציג השף אסף גבאי מטבח אישי ואינטימי, המבוסס על פירות ים ודגים עם מנות קלאסיות כמו מולים מרינייר, באקט של סרטנים ומחבת שריפמסים לצד מגוון מנות של דגים נאים וירקות גינה בתפריט מהודק ופשוט.
שיינע מחולקת לשני חללים ובעלת שתי כניסות, כניסה לחלל ישיבה עם מגוון שולחנות בגדלים שונים ומרפסת לנחלת בנימין, וחלל של בר ישיבה ושולחנות קטנים הפונה לאחד העם. על הבר יוגשו סרטנים, מולים ופיש בורגר לצד תפריט יין וקוקטיילים משובח שמרביתו נמזג לכוסות. שני החללים צופים למטבח המחופה זכוכית. בשלב זה המסעדה תפעל בשעות הערב, ובהמשך תיפתח גם בצהריים.
מה בתפריט?
בין המנות תמצאו טרטר פלמידה לבנה - אספרגוס, אננס, כוסברה וצנון שחור, 62 שקלים. טרטר שייטל - איולי פלפלים חריפים, שאלוט פריך, חלמון שליו וצלפים' 58 שקלים ועוד. פסטייה- פסטייה דגים ורוקט בלאדי, 48 שקלים. אסקבש דג לבן- אבוקדו, דאיקון, צ'ילי אדום, 56 שקלים. קלמרי על הגריל- תפוזים, קלמטה וויניגרט כמון, 56 שקלים. מול מרינייר וצ'יפס, 88 שקלים. באקט סרטנים ותירס גילי, 88 שקלים. מחבת שרימפס ביין לבן - ציר דגים ופטרוזיליה, 95 | 124 שקלים ועוד.
שיינע
נחלת בנימין 59
שעות פתיחה: כל השבוע מ 18.00 עד אחרון הלקוחות