דיווחים בירדן מספרים כי המלך עבדאללה נענה לבקשת החקלאים הישראלים במובלעת צופר ודחה את העברת המובלעת לבעלות ירדנית לתקופה של 5-7 חודשים (עונה חקלאית אחת). על פי פקידים בכירים הדיונים בנושא נמשכים, בהנהגת מל"ל ומשרד החוץ.
העונה החקלאית הנוספת ניתנה לחקלאים הישראלים על מנת שיוכלו להמשיך ולעבד את אדמתם, ובעיקר כדי לדון במודלים עסקיים עתידיים.
כזכור, בעקבות המחאה ההמונית שהייתה בממלכה בשנה שעברה הודיע המלך עבדאללה כי ירדן מבקשת לבטל את הנספחים בהסכם השלום בין המדינות, הנוגעים להחכרת האדמות של נהריים ושל השדות החקלאיים באזור מושב צופר בערבה.
בהסכמי השלום נקבע כי בתום 25 שנה מהסכם השלום אפשר יהיה לבטל את ההחכרה לישראל, וכעת אנו נמצאים חודשים ספורים ממועד תפוגת ההסכם. בישראל ראו את הניסיון הירדני להתחמק מחידוש ההסכם כ"אכזבה", בעיקר לנוכח ההטבות ההרבות שקיבלה ירדן מישראל בנושא המים, הרבה מעבר ממה שהתחייבה בהסכם.
משרד החוץ בירדן הודיע כי הפרסומים על הבנות מול ישראל בדבר חכירת המובלעות צופר ונהריים אינם מדוייקים. תוקף הנספחים בעניין חכירת שתי המובלעות יסתיים ב-11 בנובמבר ולא ב 25 לאוקטובר, וכי ההתייעצויות שהתקיימו עם ישראל נגעו לסיום החכירה ולא לחידושה. גורם בכיר בעמאן אמר לישראל היום כי דיווחים בישראל ובירדן לפיהם המלך צפוי להיענות לבקשת חקלאים ישראלים במובלעת צופר בערבה ולדחות את השבת הקרקע בשנה אינם מדויקים, אולם הדגיש: ״דחיית תאריך סיום החכירה של המובלעות בשבועיים ( מ-25 באוקטובר ל-11 בנובמבר) מעידה על העובדה כי בין ישראל וירדן מתקיימים מגעים בנושא, ושני הצדדים מעוניינים להגיע להסכם הוגן וצודק״.
דעת הקהל בירדן מתנגדת בתקיפות לשיתוף הפעולה בין הממלכה ההאשמית וישראל. בשנה האחרונה נרשמו ברבת עמון מספר הפגנות המוניות תחת הסיסמה: "העם רוצה כבוד לאומי". בהפגנות דרשו האזרחים הירדנים להחזיר את השטחים האמורים לריבונות ירדנית, וכמו כן, לבטל את הסכם השלום עם ישראל, לגרש את השגריר הישראלי ולסגור את השגרירות ברבת עמון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו