קניות בסופר מרקט | צילום: דודו גרינשפן

משרד הבריאות לא עדכן רשימה של מוצרי מזון רגישים

המשרד היה אמור לעדכן רשימה חדשה עד לתאריך 30.9.19 • הסיבה לעיכוב: מערכת הבחירות • משרד הבריאות: "ההודעה פורסמה באתר ונשלחה ליבואנים"

משרד הבריאות שהיה אמור לעדכן רשימה חדשה של מוצרי מזון רגישים עד לתאריך 30.9.19, טרם עשה זאת. במשרד הבריאות טענו שיפרסמו את הרשימה עד סוף השנה והסיבה שטרם עודכנה הרשימה היא הבחירות.

כחלק מרפורמת הקורנפלקס, משרד הבריאות היה אמור להסדיר את הפיקוח על מזון בישראל ולהתקין שורה ארוכה של תקנות שיחליפו נהלים מיושנים ושיסדירו נושאים שלא הוסדרו קודם לכן.

במסגרת זו, משרד הבריאות היה אמור לעדכן את רשימת מוצרי המזון הרגישים בהתאם לניהול סיכונים ותוך התייחסות למקובל במדינות המפותחות עד 30.9.

חשוב להבין שכל קטגוריית מוצרים שעוברת מהגדרה של מזון רגיש להגדרה של מזון רגיל מגבירה את התחרות בקטגוריה היות שהפיקוח של משרד הבריאות על יבוא מזון רגיל מבוסס הצהרת יבואן ודיגום אקראי, בעוד פיקוח משרד הבריאות על יבוא מזון רגיש מחמיר מאוד, כרוך בעלויות גבוהות וחסמי יבוא רבים. 

הקלת הרגולציה מאפשרת צמצום עלויות ליבואנים, הגדלת היצע המוצרים, הגדלת התחרות ובהמשך לכך צפויה לתרום באופן ישיר להתמודדות עם יוקר המחיה.

רשימת המזונות הרגישים בישראל רחבה בהרבה מהמקובל במדינות המפותחות. כך למשל כוללת הרשימה בין היתר חלב ומוצריו, בשר ומוצריהם ותחליפים מן הצומח, מוצרי מזון המסומנים ללא גלוטן, כל המוצרים המסומנים כמופחתי קלוריות, דלי קלוריות, ללא תוספת סוכר, מי שתייה מבוקבקים ומים מינרלים, מוצרי מזון המיועדים לספורטאים, פירות וירקות טריים, דבש ומוצריו, ביצים ומוצריהם, כולל ממתקים על בסיס ביצים, שימורי מזון בעלי חמיצות נמוכה ועוד. 

כמובן שבין המוצרים נמנים מוצרים רבים לתינוקות כדוגמת: תרכובות מזון לתינוקות, תערובות להכנת דייסה לתינוקות, מחיות לתינוקות, ביסקווטים וצנימים לתינוקות ועוד.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "במסגרת הערכותינו ליישום, שר הבריאות פרסם ביום 5 ביוני 2019 הודעה על כוונה להכריז על רשימת מזונות כמזון רגיש, לפי המלצת מינהל שירות המזון הארצי בהתבסס על ניהול סיכונים. 

ההודעה פורסמה באתר האינטרנט ונשלחה ליבואנים ובעלי עניין להגשת ההערות בנוגע להודעת ההכרזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...