דיווח בסעודיה: ארה"ב וישראל ביצעו תמרון צבאי משותף באזור הים התיכון (להמחשה) | צילום: צילום: דובר צה"ל

כך התנהל תרגיל חיל האוויר בבריטניה

אמש הגיע לסיומו תרגיל ה-"cobra warrior" היוקרתי בו השתתף בין היתר גם חיל האוויר של גרמניה • זוהי פריסת הקרב הראשונה של חיה"א בבריטניה

דובר צה"ל מוסר כי אמש (חמישי), הגיע לסיומו תרגיל ה-"Cobra Warrior" של חיל-האוויר בבריטניה. בתרגיל השתתפו מטוסי קרב של חיל-האוויר מסוג "בז", יחד עם מטוסי מערך התובלה של חיל-האוויר, ביניהם "ראם", "שמשון" ו"קרנף". 

לצד חיל האוויר הישראלי, לקחו חלק בתרגיל חיל האוויר המלכותי של בריטניה (RAF) עם מטוסי האף-35 שלו,  וחילות אוויר זרים ממדינות נוספות, ביניהן איטליה וגרמניה.

כחלק מהתרגיל בוצעו עשרות מטסים, אשר הכילו למעלה מ-50 מטוסי קרב בכל מטס. מערך הקרב של חיל-האוויר תרגל יחד עם שאר חילות האוויר המשתתפים תרחישי קרבות אוויר-אוויר וקרבות אוויר-קרקע, וכן מתארי לחימה בשטח האויב. כמו כן, מערך מטוסי התובלה תרגל מספר תרחישי תדלוק אווירי תחת אש. פריסה זו העניקה הזדמנות לביצוע טיסה טקטית למול איום מתקדם, בתוואי שטח חדש ולא מוכר.

זוהי פריסת הקרב הראשונה של חיל האוויר הישראלי בבריטניה, והתרגיל הראשון בשיתוף פעולה של חיל האוויר הישראלי וחיל האוויר הבריטי בסדר גודל זה. התרגיל נועד לשמירה על כשירות הכוחות וכוננותם, ומהווה אבן דרך חשובה בחיזוק שיתוף הפעולה האסטרטגי והאינטרסים המשותפים הבינלאומיים בין ישראל לבריטניה וללמידה המשותפת בין חילות האוויר השונים.

מאחלים בהצלחה לפני המראה // צילום: דובר צה"ל

מדברי ראש להק אוויר, תת-אלוף אמנון עין-דר: "זו הפעם הראשונה שאנחנו משתתפים בתרגיל בסדר גודל שכזה באנגליה, תרגיל מאוד מיוחד וחשוב עבורנו. קודם כל בממד ההיסטורי – חיל האוויר הישראלי למעשה קם מתוך חיל האוויר הבריטי, כך שיש פה הזדמנות מיוחדת לסגור מעגל. התרגיל משמעותי גם בהיבט האימון שהוא מאפשר לנו. אנו משתתפים בתרגיל שטסים בו חיל האוויר הבריטי, הגרמני והאיטלקי, עם רמת ביצועים מאוד גבוהה. זה נותן לנו הזדמנות לשלוח את האנשים שלנו לאימון איכותי ביותר. למדנו כאן הרבה לקחים שניקח אותם הביתה וניישם בתורת הלחימה שלנו. התרגיל הזה הוא חלק משנה מוצלחת של חיל האוויר הישראלי עם חיל האוויר הבריטי, שיתוף פעולה שהולך ומתהדק - בשנה האחרונה קיימנו שלושה תרגילים משמעותיים מאוד ביחד, וכעת אנו משתתפים בתרגיל גדול, מקצועי ומתקדם שחיל-האוויר הבריטי מוביל".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...