משטרו של ארדואן במתקפה חריפה על ישראל: שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושולו, גינה את תוכניתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לספח את בקעת הירדן ואמר כי ישראל הופכת למדינת אפרטהייד גזענית.
"התוכנית המביכה של נתניהו היא ניסיון נתעב להשיג קולות לפני הבחירות. למרבה הצער, העולם המוסלמי נותר מפולג ולא הגיב באופן נחרץ לרעיון הזה", אמר שר החוץ הטורקי במהלך ביקור בעיר ג'דה בסעודיה.
עוד בנושא:
נתניהו: "תוכנית המאה תפורסם ימים אחדים לאחר הבחירות"
נתניהו: מנדלבליט מנע את החלת הריבונות על הבקעה לפני הבחירות
נתניהו משנה את כיוון ההיסטוריה
"תחת שלטון נתניהו, ישראל הפכה למדינת אפרטהייד גזענית. אם העולם המוסלמי היה מגיב באופן מאוחד ונחרץ לתוכניות חסרות האחריות של נתניהו, לעולם לא היינו מגיעים לנקודה שבה אנו נמצאים", הוסיף צ'בושאולו בדברים שצוטטו בסוכנות הידיעות המקומית אנדולו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (רביעי) בכנס בחירות של הליכוד בחדרה כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מנע את החלת הריבונות על בקעת הירדן וצפון ים המלח כבר כעת בנימוקים משפטיים.
"רציתי להביא את זה לממשלה אבל היועמ"ש אמר שאי אפשר כי זו ממשלת מעבר. הוא אמר שאני צריך לקבל מנדט. אז אני מבקש את המנדט כדי להחיל את הריבונות על בקעת הירדן", אמר נתניהו.
נתניהו הוסיף: "אנחנו בתוך מאבק ענק. מאז הניצחון בששת הימים יש ניסיון להחזיר אותנו אחורה. רוצים להחזיר את ישראל מעבר הירדן לנהר הירקון. המתמודדים מולנו מאמינים בזה. אני לא מאמין בזה ובכל שנותיי אני נאבק בזה. זו ארצנו. לא נזכה להכרה בזכות היחלשותינו, אלא בזכות עוצמתו. אנחנו מחזקים את הכלכלה, יש כאן התפתחות עצומה. תראו את אולגה, את חדרה ואת אור עקיבא. היו פה מעברות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו