לא דת ומדינה, לא ביטחון ואפילו לא ליברמן. אחד הדברים המשמעותיים ביותר לתוצאות מערכת הבחירות הקרובות יהיו אחוזי ההצבעה.
על פי סקר "ישראל היום" רק 61% מהמצביעים בטוחים בוודאות שיבואו להצביע. יחד עם זאת, מדובר בשיפור קל, שכן בסקר דומה שנערך לפני הבחירות הקודמות, רק 57% מהמצביעים היו בטוחים בוודאות שיממשו את זכותם הדמוקרטית.
בסקר, שנערך על ידי "מאגר מוחות", בהנהלת פרופ' יצחק כץ, עבור "ישראל היום" וערוץ i24news השתתפו 611 נשאלים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה היא 4% לכאן או לכאן.
לאור הנתונים, בדקנו כיצד המפלגות השונות מתכננות לפעול על מנת להעלות את אחוזי ההצבעה ולהניע כמה שיותר מצביעים לקלפיות, על מנת לבחור דווקא בהן.
בליכוד נערכים להעלאת אחוזי ההצבעה ברגע האחרון, בפרויקט ממוקד שיתחיל בשבוע השני של ספטמבר. חומרי הוידאו בנושא ידועים רק לקבוצה מצומצמת שמכינה את החומרים במהלך החודש האחרון, לקראת פרסומם ביום פקודה. במקביל, מנגנון השטח של התנועה נערך בהיקף של פי 2.5 מהבחירות הקודמות, כדי להניע בוחרים ולהביא אותם מהבתים אל הקלפיות. בליכוד ניתחו את אחוזי ההצבעה ואת האזורים בהם מצביעי הליכוד פחות יצאו להצביע בבחירות הקודמות, כדי לרכז דווקא שם את מאמצי ההנעה.
ל"ישראל היום" נודע כי בכחול לבן מתכננים להיעזר באפליקציה פנימית, שתדווח להם ביום הבחירות כל העת האם המצביעים הפוטנציאליים של הרשימה כבר הגיעו לקלפי להצביע. כך, במשך כל יום הבחירות חמ"ל כחול לבן יאתר את אותם המצביעים שטרם הגיעו לקלפי ויתקשר אליהם כדי לדחוק בהם להגיע לקלפי ולהצביע. מדובר באפליקציה מושקעת שקיומה נשמר בסוד.
כמו כן, בחוברת סודית שנשלחה לראשי מטה הבחירות נמצא נספח שלם ומושקע ליום הבחירות, שם מצוין בפירוש כי "יום הבחירות הוא היום המכריע ביותר במערכת הבחירות ועל כן ההיערכות היא קריטית. מחוץ לקלפיות, יוצבו לאורך כל היום מתנדבי ופעילי כחול לבן".
עוד מצוין באותו נספח סודי כי בכל קלפי במדינת ישראל יהיו שני נציגי כחול לבן כל העת, בשתי משמרות מתחלפות.
ברשימת ימינה מעריכים כי אחוזי ההצבעה בבחירות הקרובות יהיו נמוכים ולכן צפויים לרכז את מירב המאמצים להמריץ אנשים דרך גיוס אלפי פעילים אשר ימריצו על פי רשימות מפולחות את המצביעים לקלפיות, כל אחד באזורו, ובסיוע מערך טלפנים.
במקביל לקמפיין ההמרצה צפויים ברשימה לפעול בשטח מיד בסיום החופש הגדול והחזרה לשגרה. מאות פעילים יפשטו על הצמתים השונים ברחבי הארץ ויצבעו את הארץ בצבעי הרשימה.
בישראל ביתנו סרבו לפרט ולחשוף בשלב זה את תוכניתם.
המחנה הדמוקרטי בחר שלא להתייחס בפירוט לתוכניתו להניע מצביעים ומסר כי "אין לנו דמוקרטיה אחרת. לכן את הבחירות לא צריך לנצח - חייבים לנצח. לנצח את ההדתה במערכת החינוך, את תוכניות הסיפוח והאפרטהייד, את האיומים על בג"ץ ואת הרס הדמוקרטיה הישראלית. אלה בדיוק הסיבות שהדמוקרטים ייצאו להצביע בבחירות הקרובות. אזרחי ואזרחיות ישראל מבינים שחייבים לשנות את מסלול ההרס בו נתניהו מוליך אותנו כבר עשור. אלה הסיבות שאחוזי ההצבעה יעלו ובכך אנו מתמקדים".
כחלק מהמאמצים של הרשימה המשותפת לפנות לקהלים נוספים ולמשוך מצביעים פוטנציאליים, השיקה הרשימה קמפיין בשפה העברית תחת הכותרת "מאבק משותף. עתיד משותף. הרשימה המשותפת". ברשימה המשותפת מקווים לבין מנדט אחד לשניים שיגיעו מבוחרים יהודים.
אירוע ההשקה של הקמפיין נערך השבוע בדרום ת"א בהשתתפות מועמדים מארבע המפלגות המרכיבות את הרשימה ופעילים ערבים ויהודים מרחבי הארץ. ברשימה המשותפת קוראים לשותפות עם הציבור היהודי, ומבקשים להדגיש במסר זה כי מדובר באלטרנטיבה הדמוקרטית והצודקת ביותר בתקופה זו של מאבק קשה נגד הימין, כאשר נדרשת שותפות אמיצה בין אלו החפצים בשוויון אזרחי ולאומי, בצדק חברתי, בסיום הכיבוש ובשלום צודק בין העמים.
יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, מסר כי "ממשלת הימין יכולה להתקיים בלעדינו אבל לא יהיה תחליף לממשלת הימין בלי הכוח שלנו".
רשימת העבודה־גשר מעניקה דגש בקמפיין הבחירות שלה למגזרים שונים ומייחסת משקל להתמודדות עם האפשרות שבבחירות הקרובות יהיו אחוזי הצבעה נמוכים. במטרה להביא את המצביעים הפוטנציאליים אל הקלפי ביום הבחירות, החלו בעבודה־גשר בתהליכי זיהוי וצביעה של קהלי יעד נרחבים. במפלגה ציינו כי "כל מצביעי מפלגת העבודה וגשר מקבלים פנייה אישית לתמוך ולהצביע עבור המפלגה המאוחדת ולאחר מכן לגייס עוד עשרה נוספים שיעשו זאת". ברשימה מתכוונים להתמקד בפעילות נרחבת גם ביום הבחירות עצמו: "אנו נמריץ ביום הבחירות את קהל היעד באמצעות מערך טלפוני ארצי והמרצה יישובית".
בש"ס בונים בעיקר על התזמון של הבחירות - בחודש אלול, חודש שבו נערכות עצרות סליחות המוניות והרגשת 'עמידה לדין' שצפויה להוציא את המצביעים להצביע, יחד עם מערך טלמרקטינג על בסיס מאגר תומכי ש''ס ומצביעים פוטנציאלים.
בש"ס אומרים כי "מערכת הבחירות מגיעה לשיאה בתקופה מאוד חשובה למסורת היהודית. כדי שנוכל להמשיך לקיים את צוואתו ולהמשיך את מפעל חייו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אנו מתכוונים להקים מטה ייעודי ליום הבחירות שידאג שאף קול לא ילך לאיבוד".
בש"ס בונים בעיקר על התזמון של הבחירות - בחודש אלול, חודש שבו נערכות עצרות סליחות המוניות והרגשת 'עמידה לדין' שצפויה להוציא את המצביעים להצביע, יחד עם מערך טלמרקטינג על בסיס מאגר תומכי ש''ס ומצביעים פוטנציאלים.
בניגוד לבחירות הקודמות, אז ניבאו הסקרים שישה מנדטים למפלגת זהות וניבאו כי היא תהיה לשון המאזניים שתכריע איזו ממשלה תקום, הסקרים הפעם מראים כי המפלגה לא עוברת את אחוז החסימה.
כדי להביא מצביעים לקלפי, מערך המתנדבים של זהות יפעל ביום הבחירות כבר משעות הבוקר המוקדמות, יניע וידרבן מצביעים פוטנציאליים להגיע לקלפי ולהצביע. בנוסף למערך זה יופעלו ביום הבחירות גם מתנדבים בסמוך לקלפיות עצמן, שיחלקו חומרי הסברה וינסו לשכנע את המצביעים.
מערך המתנדבים של זהות מונה כ־2,500 פעילים בהתנדבות מלאה ונשאר כפי שהיה בבחירות האחרונות. לטענת אנשי זהות, מדובר במערך המתנדבים הגדול ביותר מבין המפלגות המתמודדות. בזהות ינסו לשכנע את המצביעים הפוטנציאליים שהמפלגה כן תעבור את אחוז החסימה וכי הקול שלהם לא יילך לאיבוד.
בעוצמה יהודית יגרמו להבאת מצביעים לקלפי באמצעות הקמפיין "רק עם עוצמה יהודית יש ממשלה ימנית". במפלגה ימקדו את הקמפיין בכך שאין מספיק מנדטים להקמת ממשלת ימין, כאשר כניסת המפלגה לכנסת תבטיח 61 מנדטים לגוש הימין, ובכך למעשה, הצבעה לעוצמה יהודית הופכת להיות קריטית למניעת הקמת ממשלת שמאל לטענתם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו