הסדקים המתרחבים בצמרת כחול לבן נחשפים שוב - הפעם על רקע התבטאות של גנץ בעניין ישיבה בממשלת נתניהו. יו"ר הרשימה אמר כי אם נתניהו היה מציע רוטציה על ראשות הממשלה כך שגנץ יהיה הראשון בתור - "יש על מה לדבר".
מדובר, לכאורה, בשבירה מהקו הרשמי של הרשימה שלפיה אין אפשרות לישיבה בממשלה עם נתניהו. עם זאת, ולא בפעם הראשונה, נאלץ גנץ להוציא הבהרה לדבריו שעות ספורות לאחר שנאמרו. בציוץ בטוויטר כתב: "כחול לבן תרכיב את הממשלה הבאה שתקרא לאחדות - ללא נתניהו".
בכירים בכחול בלבן זעמו על מה שהגדירו "הזיג־זג של גנץ" ואמרו ל"ישראל היום": "השאלה הנשאלת היא היכן ההתבטאות על הרוטציה של גנץ עם נתניהו שמה את הרוטציה שלו עם לפיד? האם להתייצב מאחורי בני של השבוע שעבר או מאחורי הבני של היום?"
צילום: Newsenders
כמו כן, ברשימה נדהמו לגלות אתמול דרך התקשורת שגנץ בכלל העלה אפשרות של רוטציה עם נתניהו. אחד הבכירים ברשימה אמר: "מי אמר שנתניהו בכלל היה מסכים ללכת עם גנץ ועוד במקום השני. מי הוא בכלל? גנץ טיפס על עץ גבוהה ועשה נזק עם ההתבטאות השחצנית הזו". גורם אחר, מקורב לגנץ, אמר כי "לא בטוח שההתבטאות הזו היתה הכי חכמה והיא גם לא תואמה מראש. גנץ מקפיד להיות ממלכתי ולהיצמד לדף מסרים. לא ברור מאיפה האלתור הזה הגיע. אולי רגע של חוסר ריכוז". מנגד, שליחיו של גנץ ביקשו להבהיר, למרות ציוץ ההבהרה, כי הוא עומד ב־100% מאחורי ההתבטאות.
"בן אדם, תחליט"
ח"כ בכחול לבן סיפר ל"ישראל היום" כי "נוצרה אצלנו היסטריה אחרי שנודע לאנשים שבני מוכן ללכת לאחדות עם נתניהו. אם זה מה שהוא החליט זה בסדר גמור ואנחנו נתייצב מאחוריו, יש הרבה שלא שללו זאת מההתחלה. הבעיה היא שבחודש האחרון ועוד קודם לכן קיבלנו הוראה לפמפם 'רק לנו ביבי' ופתאום התמונה התהפכה, אז אנחנו נראים מטומטמים ולא אחידים".
עוד בנושא:
• ערוץ הבחירות המיוחד של "ישראל היום"
• גנץ שלח מסר מבלבל ועורר ביקורת משמאל
• צבא המגיבים של כחול לבן: "בואו לאזן"
• גורם בכחול לבן: "האווירה ברשימה היא שנפרדים יום אחרי הבחירות"
• כחול לבן מבקשת מפעילים: "להשקיע מרץ במגזר הערבי"
"ברור שזו פדיחה נוראית שהראש שלנו אומר דבר כזה. הלכנו אחריו באשר לכך שלא נלך לאחדות עם נתניהו ופתאום הוא אומר דבר כזה?" סיפר גורם בכחול לבן, "רוח הדברים היא שח"כים דופקים את הראש בקיר ואומרים מה קורה פה. גנץ רוצה ללכת לאחדות עם ביבי, בסדר, נלך לאחדות עם ביבי. רק תגיד לנו מה לומר. בקיצור, בן אדם תחליט מה אתה רוצה".
"הבלבול עושה נזק"
גורם נוסף סיפר כי "אין קו אחיד בכחול לבן והבלבול עושה נזק גדול. כל יום בכחול לבן אומרים משהו אחר ויד ימין לא יודעת את יד שמאל. אף אחד לא יודע מה קורה ושומעים את ההתבטאויות של גנץ רק מהתקשורת". הוא הבהיר כי "לא נשמעה התנגדות לישיבה עם נתניהו, אלא זעם על תחושת הבלאגן שאנחנו מעודכנים מהתקשורת ואז צריכים מייד להתיישר מאחורי כל דבר שנאמר. מאז ההתבטאות לא קיבלנו הנחייה מיוחדת מכחול לבן, הועברו שלל שאלות מחברי הכנסת על איך להתנהל, אך לא היו תשובות".
מכחול לבן נמסר בתגובה: "כחול לבן תנצח בבחירות הקרובות ותרכיב ממשלת אחדות שתפעל למען אזרחי ישראל ולא למען חסינותו של נתניהו, ולא תשב תחת ראש ממשלה עם 3 כתבי חשדות חמורים.
כחול לבן תכבד את ההסכמים וההבטחות שלה. כפי שנתניהו לא הצליח לפרק את השותפות בערב פיזור הכנסת בהבטחות שונות, כך לא יצליח גם עכשיו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו