תוכניתו של הכהן הגדול

אחרי שהצליח לשמור על שיטת הפיינל פור ולדחות את המעבר לסדרות בעונה נוספת, יו"ר הפועל ת"א רמי כהן ביסס את מעמדו כאיש החזק בכדורסל הישראלי

רמי כהן. בקרוב בתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל? // צילום: עודד קרני // רמי כהן. בקרוב בתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל?

החלטת המינהלת שלשום - פיינל פור גם בעונה הבאה, דחייה של המעבר לסדרות בעונה נוספת וקבלת "מתווה שרעבי" לזרים ולמתאזרחים - היא עדות נוספת להיותו של רמי כהן יו"ר הפועל ת"א האיש החזק כיום בכדורסל הישראלי.

מאז פטירתו של מוטי אמסלם ז"ל, הפך רמי כהן לאיש החזק בסיעת הפועל. הוא קובע אילו עסקנים ייסעו לנסיעות הנבחרות השונות (יש חלוקה חצי־חצי עם מכבי) כראשי משלחת. "את מי שאתה צריך אתה שולח לנסיעות חשובות עם יעדים נורמליים כמו טורניר בגרמניה ופורטוגל, ומי שלא - נשלח לארמניה", מסביר גורם באיגוד. בקיץ 2020 ייערכו הבחירות באיגוד הכדורסל, וכהן מסומן כרגע כמועמד העיקרי להיכנס ללשכה בשדרות יהודית 36.

עד שישתלט על האיגוד, כהן הגביר אחיזתו במינהלת הליגה. בישיבה שנערכה בתחילת מארס כאשר היתה הסכמה כללית שלפיה שיטת הפיינל פור סיימה את דרכה בליגת העל, דרש כהן בגיבוי חברים נוספים כי שינוי שיטת המשחקים יבוא יחד עם שינוי מתווה הזרים והמתאזרחים. "אם הולכים להסכמים ארוכים, צריכים שיהיו בכל החזיתות", אמרו אז. 

שלשום התברר שמה שנאמר כהערת אגב הפך להיות השיטה. "מה קשור מתווה הזרים לכך שממשיכים את הפיינל פור בעונה הבאה?" שאלו רבים מאנשי הענף ביומיים האחרונים, והתשובה היתה שזה מתאים כרגע ליו"ר הפועל ת"א ותומכיו במינהלת: מכבי ראשל"צ, הפועל חולון, הפועל אילת ואשדוד. "אם גיא הראל, שמעון מזרחי וכפיר ארזי לא היו קמים והולכים, לא היה לרמי כהן רוב", הסביר אחד מחברי הדירקטוריון.

התירוץ להשארת הסיבוב השלישי והפיינל פור: הפועל ת"א מכרה מינויים כבר ל־17-16 משחקי בית בעונה הבאה. שינוי השיטה מקטין את מספר משחקי הבית בעונה הסדירה ל־14-13, מה גם שפיינל פור מאפשר להם אולי לגנוב עוד אליפות. עם השליטה הגוברת של רמי כהן, מה הפלא שבמכבי ת"א שוב נשמעו קולות שלשום על עזיבת הליגה.

 

סוגיית היורדות תיפתר?

לצד המאבקים והחרמות שלשום במינהלת, התקבלו גם החלטות חשובות שנדחקו לקרן זווית. למשל, כניסה לפלייאוף תשתלם כלכלית כי קבוצה תקבל 125 אלף שקלים לפחות. למקום שני בעונה הסדירה לא תהיה ביתיות בחצי הגמר עקב הפיינל פור, אבל היא כן תקבל מענק של קרוב ל־100 אלף דולר. 

אבל נכון ל־2 באוגוסט, עדיין לא ברורה השאלה המרכזית: כמה עולות ויורדות יהיו בעונה הבאה; אם עולה ויורדת אחת כפי שהמינהלת רוצה, או שתי עולות ושתי יורדות כפי שהאיגוד דורש.

 

רכבת הזרים תתקצר

בתוך כך, הנהלת ארגון השחקנים קיבלה אתמול את מתווה שרעבי, אולם דרשה שמינהלת הליגה תעמוד בהתחייבותה להקדים את המועד האחרון להחלפת הזרים לסוף פברואר. 

עד כה היה מותר להחליף זרים עד חמישה מחזורים לסיום העונה, מה שיצר רכבת אינסופית וגרם לקבוצות לגייס כסף גדול כדי להביא זר "שובר שוויון". במינהלת רוצים ללכת לקראת ארגון השחקנים, אבל עד ה־30 במארס.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר