מועצת הביטחון של האו"ם קיימה היום (שלישי) דיון על המצב במזרח התיכון בהשתתפות ישראל. שגריר ישראל לאו"ם דני דנון, חשף בדיון מידע מודיעיני על מעורבותה של איראן בהתעצמותו של חיזבאללה בלבנון באמצעות סיוע מסוריה, שמהווה הפרה של החלטה 1701.
מפת ההברחות של חיזבאללה
"בשנים 2019-2018 ישראל זיהתה פעילות איראנית להעברת אמצעים דו-שימושיים, שמטרתם לקדם את פרויקט ייצור הטילים של חיזבאללה", חשף דנון בפני חברות המועצה. "בהובלת כוח קודס, איראן העבירה דרך הנמל הימי של ביירות ציוד דו-שימושי לחיזבאללה, שסייע להעצים את התחמשות ארגון הטרור נגד מדינת ישראל. הנמל הימי של ביירות נהפך לנמל הבית של חיזבאללה".
לדברי דנון, איראן וחיזבאללה הסתייעו בגורמים סורים שרכשו את הציוד מחברות אזרחיות זרות, ושינעו את הציוד ללבנון. גורמים אלו הטעו את החברות בכך שהסוו את המטרות האמיתיות שלהן נועד הציוד - מפעלי ייצור הטילים של חיזבאללה. "האם אתם בטוחים שהחברות שלכם יודעות מה היעד הסופי של המשלוחים האלה?" שאל דנון את השגרירים בדיון.
פעילי חיזבאללה עם קטיושות // צילום ארכיון: אי.פי
עוד בנושא:
• דיווח באוגנדה: נלכד סוכן חיזבאללה
• חיזבאללה מנסה להסתיר את הלחץ
• "סוריה מנעה מאיתנו לפתוח חזית מול ישראל בגולן; עכשיו - אין קווים אדומים"
• למרות היחס העוין: האו"ם הגביר את הרכישות מישראל
השגריר הישראלי אמר כי חיזבאללה משתמש בקביעות במתקנים אזרחיים של מדינת לבנון על מנת לשנע העברות אמל"ח באופן בלתי חוקי, ותחת הפרה בוטה של החלטה 1701 של מועצת הביטחון. דנון הציג למועצת הביטחון מפה שבה נתיבי העברות אמל"ח שמשמשים את חיזבאללה בהתחמשותו נגד ישראל - משדה התעופה של דמשק לשדה התעופה ח'רירי בביירות; מעברי הגבול הרשמיים בין סוריה ולבנון, כדוגמת מעבר אלמצנע; והנמל הימי של ביירות.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!