טראמפ: "יכולתי לנצח באפגניסטן תוך שבוע"

הנשיא טראמפ כינה את השהות האמריקנית במדינה "מגוחכת": "אנו לא אמורים להיות שוטרים" • על איראן: "הם משקרים הרבה"

הנשיא טראמפ // צילום: EPA

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס אתמול (ראשון) לנוכחות האמריקאית באפגניסטן ואמר: "אם הייתי רוצה היינו מנצחים במלחמה את אפגניסטן תוך שבוע".

טראמפ אמר את הדברים במהלך ביקור מדיני שערך אתמול ראש ממשלת פקיסטן, עימרן חאן, בבית הלבן. עוד הוסיף: "יכולתי למחוק את אפגניסטן תוך 10 ימים, אני פשוט לא רוצה להרוג 10 מיליון בני אדם. זה הגיוני בעינך? אני לא רוצה ללכת במסלול הזה אז אנחנו עובדים עם פקיסטן ואחרים לצאת משם. אנחנו גם לא רוצים להיות שוטרים. זה מה שאנחנו עושים עכשיו, ואנחנו לא אמורים להיות שוטרים". 

בהמשך כינה הנשיא האמריקני את הנוכחות האמריקנית באפגניסטן ב-19 שנים האחרונות כ"מגוחכת", והביע תקווה כי פקיסטן תסייע להם בנושא.  

במהלך הביקור התייחס גם לאיראן ואמר: "הם מדינה דתית עם מנהיגים דתיים, אבל הם משקרים הרבה". בהמשך פנה טראמפ לראש הממשלה הפקיסטני ואמר: "אני לא חושב שפקיסטן תעשה כזה דבר אי פעם, נכון? פקיסטן לעולם לא משקרת".  

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר