צילום: עודד קרני // אלוסן (משמאל). עתיד מזהיר לפניו

אלוסן: "הגענו כדי לזכות באליפות אירופה"

קרלוס אלוסן בן ה־18 מנבחרת ספרד הוא אחד השחקנים המסקרנים ביותר בטורניר • רגע לפני הקרב על כל הקופה, הרכש החדש של ריאל מדריד מפרגן לשחקנים של אריאל בית הלחמי

בכדורסל המודרני, רכזים "אולד סקול" הם סוג של זן נכחד. שחקנים כמו שארונאס יאסיקביצ'יוס ודימיטריס דיאמנטידיס, למשל, כמעט שלא ניתן למצוא. הסיבה המרכזית: הענף הולך לכיוון של גארדים אתלטים ומהירים שדוחפים את הכדור קדימה. באליפות אירופה עד גיל 20, שמהווה את המדגם המייצג ביותר למה שקורה ביבשת, קשה מאוד לזהות שחקנים שמתפתחים להיות רכזים כמו שהכרנו לא לפני הרבה זמן.

אחד הבודדים הוא רכז נבחרת ספרד, קרלוס אלוסן. רק בן 18, אבל משחק כמו בוגר ומקצוען. על הפרקט חושב תחילה על אופציית המסירה (בכל שלושת משחקי שלב הבתים מסר 7 אסיסטים), ומחוץ למגרש מספרים עליו בנבחרת הספרדית שהוא מתנהל בצורה מרשימה.

"יש לנו קבוצה טובה מאוד, עם שחקנים מעולים. באנו לכאן כדי לזכות בתואר ואנחנו מוכיחים את זה מהיום הראשון של הטורניר", הוא אומר בראיון מיוחד ל"ישראל היום" לקראת משחק הגמר הערב (20:30), "ניצחנו נבחרות טובות בדרך ואנחנו רוצים ללכת עד הסוף ולזכות באליפות אירופה".

אלוסן (1.94 מ') כבר הספיק לשבור כמה שיאים במהלך הקריירה הקצרה שלו. את הופעת הבכורה בליגה הספרדית החזקה הוא ערך ב־30 באוקטובר 2016 במדי סראגוסה, כשהיה בן 15 ו־10 חודשים בלבד. בכך הפך לשחקן הצעיר ביותר שמשחק בליגה במדי הקבוצה, ולשלישי הצעיר ביותר בהיסטוריה של הליגה (רק לאנחל רבולו וריקי רוביו שיחקו בגיל צעיר ממנו).

"זה היה מיוחד ולא מובן מאליו לשחק בליגה הראשונה בספרד בגיל כל כך צעיר", הוא מספר, "מהרגע הראשון ניסיתי לשחק הכי טוב שאני יכול כדי להוכיח שההזדמנות הזאת הגיעה לי".

אלוסן. כבר הספיק לשבור מספר שיאים בגילו הצעיר // צילום: עודד קרני

מחפשים עוד הישג? בבקשה. בחודש פברואר האחרון, חודשיים בלבד לאחר שחגג את יום הולדתו ה־18, ערך את הופעת הבכורה בנבחרת הבוגרת של ספרד במוקדמות אליפות העולם. "זה היה רגע מיוחד מאוד עבורי. ניסיתי ליהנות ממנו", נזכר אלוסן, "אני שמח שיוצא לי לשחק במעמדים כאלה לצד שחקנים כל כך גדולים".

משחק ההכנה האחרון של הספרדים היה לפני שבועיים מול ישראל, שבו הם הפסידו 88:78 בגמר טורניר ההכנה בת"א. מאז הספרדים סופרים כבר שישה ניצחונות רצופים, רובם בהפרשים גבוהים. "יש לכם קבוצה טובה מאוד, עם הרבה שחקנים מוכשרים, למשל ים מדר. הם שיחקו טוב נגדנו וגם נראו עד עכשיו מצוין במהלך האליפות. ישראל נבחרת איכותית מאוד שלא פשוט לשחק נגדה", הוא מנתח.

היתרון הגדול של הספרדים על פני היריבות בטורניר הנוכחי הוא החיבור. רוב הצוות המקצועי של הנבחרת מגיע מסראגוסה, כמו גם חלק מהשחקנים, ובהם כאמור אלוסן עצמו. "יש בינינו כימיה טובה בחדר ההלבשה, אנחנו מכירים כבר הרבה זמן. העובדה הזאת עוזרת לנו מאוד ונותנת לנו הרבה ביטחון".

ים מדר. זכה לפרגונים // צילום: אלן שיבר

יכולתו המצוינת של הרכז הצעיר, ובעיקר הפוטנציאל הרב שלו, לא נעלמו מעיניהם של אנשי ריאל מדריד, שסיכמו איתו לאחרונה על חוזה ארוך טווח. בעונה החדשה, שתצא לדרך בקרוב, הוא יושאל בחזרה לסראגוסה. אלוסן הצעיר לא מסתיר את התרגשותו: "אני מתרגש ושמח מההזדמנות הזו. עכשיו אני מרוכז באליפות עם הנבחרת, אבל רואה במה שקורה עם ריאל מדריד הזדמנות טובה עבורי להמשיך ולהתפתח בקריירה".

בשנים האחרונות הרבה שחקנים צעירים מאירופה הולכים לאן.בי.אי. גם אתה חושב על זה?

"באופן כללי, אתה יכול לתאר לעצמך שאני רוצה לשחק ברמה הכי גבוהה, שזה בעצם באן.בי.אי. עכשיו אני מרוכז בקבוצה שאני נמצא בה ורוצה לתת עבורה את המיטב שלי. כמובן שזה יהיה מיוחד מאוד לשחק בעתיד בליגה הטובה בעולם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...