המתח בימין עולה מדרגה. ל"ישראל היום" נודע שאיילת שקד ניהלה שיחות עם פעילים בבית היהודי, כדי שיעבירו מסר ברור לרב רפי פרץ: או שיוותר לה על המקום הראשון, או שביום ראשון היא תכנס מסיבת עיתונאים שבה תודיע על ריצה משותפת עם בנט ובן גביר, ואולי אפילו עם בצלאל סמוטריץ' ואנשי האיחוד הלאומי.
המסר הועבר אמש (חמישי) לאנשיו של הרב פרץ, שדחו אותו על הסף. בשעות הערב הדברים החלו להתגלגל בין המקורבים, וייצרו סערה. שקד העבירה מסר שלא מדובר באולטימטום, אלא ב"שעת רצון" לדברים שצריך לעשות כדי לחזק את גוש הימין. אותם אנשים כבר פנו ללשכת פרץ.
גורמים בסביבת שקד טענו כי "לא ניתן שום אולטימטום. יש שעת רצון לייצר אחדות, ברור שאם זה לא יקרה - כל מפלגה תרוץ בנפרד. יש שתי אפשרויות: אחדות או מפלגה דתית וימין ליברלי". עם זאת, למרות ההכחשות מסביבתה של שקד, אנשיו של פרץ מתעקשים כי אכן הועבר להם אולטימטום.
עוד בנושא:
• צו השעה: לצרף את שקד ובנט לליכוד
• "איילת שקד לא תהיה בליכוד - זה סופי"
• בנט לא פוסל חיבור עם שקד: "כל האפשרויות על השולחן"
• שקד עונה לרב אבינר: "אישה יכולה לעמוד בראש מדינה"
• ליברמן: לא פוסל ריצה משותפת עם שקד
ביום שני התראיין יו"ר הימין החדש נפתלי בנט לגלי צה"ל, והדגיש בנוגע לאפשרות החיבור עם איילת שקד כי "כל האפשרויות על השולחן, יחסינו מצוינים. אף קול לא יילך לאיבוד". עם זאת, בנט הוסיף לגבי החיבורים בגוש הימין כי הוא לא מתעסק בזה עד אמצע החודש.
כזכור, השרים לשעבר בנט ושקד הובילו את הימין החדש בבחירות האחרונות, אך לא עברו את אחוז החסימה לאחר שחסרו להם כמה אלפי קולות. איילת שקד בחנה מאז כמה אפשרויות בעקבות ההכרזה על בחירות חדשות, בהן חבירה לליכוד או עמידה בראש איחוד מפלגות הימין.
לאחרונה התבטאו השרים רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' נגד הצבתה בראש הרשימה. פרץ נימק זאת בכך ששקד היא אישה חילונית ואילו סמוטריץ' הדגיש כי הוא יהיה מוכן לוותר על המקום השני ברשימה עבורה.
סוגיה אחרת שמקרבת בין איילת שקד לנפתלי בנט הייתה התבטאות של הרב אבינר, כי נשים אינם מתאימות לפוליטיקה, ואינן מתאימות לעמוד בראש מפלגה של הציונות הדתית. שקד הגיבה לדבריו של הרב אבינר, ואמרה: "אישה יכולה לעשות הכל, גם לטייל, גם להיות אמא, גם לעמוד בראש מפלגה, גם בראשות עיר, גם למנכ"ל חברה וגם לעמוד בראש מדינה".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!