הדתי הנודד: לאכול טורטיה כשרה בדרום אמריקה

מטיילים רבים נודדים למקסיקו, ארגנטינה וברזיל, ונזקקים לעצות בנושאי כשרות • הרב דובדבני מארגון צהר הוא איש בשורות

צילום: AP

דרום אמריקה היא אולי לא היבשת הגדולה ביותר בעולם, אך יש בה מנעד עשיר מאוד של תרבויות, מנהגים ועמים. וכמו היבשת, כך גם האוכל הדרום אמריקאי – מעניין ומגוון להפליא. בפרו מעדיפים סביצ'ה עשוי מדגים חצי-נאים כבושים בלימון המקומי לימה, ובמקסיקו – טורטייה חמה במילוי שעועית חריפה; באורוגוואי שותים מאטה מר ובארגנטינה – מתוק כמו סוכר, והברזילאים? הם לא יוותרו על הקשסה שלהם, אבל לפחות על דבר אחד מסכימים בכל היבשת: אסאדו זה הדבר. מי שיתהלך בשעות אחר הצהריים בכל עיר דרום אמריקאית טיפוסית יריח את ניחוחות הבשר הנצלה על אסכלות מאולתרות בידי פועלי הבניין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר