כך נראית שחיתות: הפסטיבל המתוק בשרונים

הפסטיבל, שמתקיים במתחם זו שנה שלישית ברציפות, הפך אבן שואבת ליצרני הקינוחים הייחודיים והמוגזמים ביותר בישראל

על אף המחאות וחסימות הכבישים, מאות חובבי מתוקים הגיעו לפסטיבל sweeties במתחם שרונים לאחד מהאירועים הקולינריים המתוקים ביותר בלוח השנה הישראלי.

צילום: גיל קרמר

הפסטיבל, שמתקיים במתחם זו שנה שלישית ברציפות, הפך אבן שואבת ליצרני הקינוחים הייחודיים והמוגזמים ביותר בישראל. האירוע מתקיים בין במשך שלושה ימים, בין השני לחמישי בחודש יולי.

רק המגוון שמציע הפסטיבל, מבקלווה ומוצ'י יפני דרך צ'ורוס ספרדי ועד קיורטוש הונגרי, יכול לגרום לכאב ראש מעודף סוכר. דרושות רק כמה דקות של הסתובבות במתחם הגדוד כדי למלא את העיניים הקינוחים מרהיבים מכל הסוגים, וזה לפני שפונים לטעום.

השף עופר לוי, בעל רשת "קרמרי דה אקלייר" הציע עשרות סוגי מאפים וקיורטוש הונגרי ממולא בקרם וגלידה בטעמים קיציים יחודיים. דוכן נוסף, עטור דגלי דרום קוריאה, הציע סו-בים, קינוח קורטני על בסיס קרח גרוס עם קצפת ופירות. קיק מרענן מושלם לקיץ הישראלי.

מי שהפכו את ההפרזה לאמנות הייתה מסעדת גורדוס שהפעילה דוכן עצום וכל כך מושחת שניתן היה לדמיין את מבקר המדינה מרחרח סביבו. גולת הכותרת של גורדוס היה טאקו עצום ממולא קצפת, שברי עוגיות אוריאו ועוד השד יודע מה, איבדנו הכרה מרוב עונג לאחר מספר ביסים. "אני רק מכין את זה, אין לי מושג איך אתה אמור להחזיק את זה", מסביר בכנות הבעלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...