ליברמן: "נתניהו יקים ממשלת מיעוט עם הערבים"; הליכוד: "מנותק מהמציאות"

יו"ר "ישראל ביתנו" טען כי נתניהו פועל ל"הכשרת לבבות לקראת ממשלת מיעוט הנתמכת ע"י ערבים" • "ייתנו לו רשת ביטחון ובתמורה יקבלו כסף", אמר עוד ליברמן • בליכוד תקפו בחזרה: "פייק ניוז, לא היה ולא יהיה שיתוף פעולה בין הליכוד למפלגות ערביות"

צילום: איי.אף.פי

יו"ר מפלגת "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן תקף היום (שני) בישיבת סיעה את הליכוד וטען כי נתניהו מעוניין ללכת למהלך של הקמת ממשלת מיעוט בתמיכת מפלגות ערביות.  

"שמענו שהוא אומר 'הערבים נוהרים באוטובוסים' – ראש הממשלה נוהר לכיוון המפלגות הערביות והנהירה הזאת תעלה למשלם המיסים הרבה מאד", אמר ליברמן. "היה כאן ניסיון להכשיר את הלבבות למהלך הבא של ממשלת מיעוט עם תמיכה של המפלגות הערביות. ממשלת מיעוט עם חרדים וערבים תקום על חשבון הציבור שמשרת בצבא, עובד ומשלם מיסים. זה לא תסריט דמיוני".

ליברמן המשיך ופירט את המניע למהלך "ממשלת המיעוט" שלטענתו מנסה נתניהו להקים: "בליכוד הבינו שלא יהיו להם 61 ח"כים בלי ישראל ביתנו לכן החליטו לבנות את המהלך עם המפלגות הערביות. כמו שרה"מ בבחירות האחרונות התריע בפני סכנת השמאל, וניסה להקים ממשלה עם אבי גבאי,  כרגע הוא בונה על ממשלה עם המפלגות הערביות. הן ייתנו לו רשת ביטחון ובתמורה יקבלו הרבה מאד כסף". 

בסוף דבריו חזר ליברמן על אמירתו בשבועות האחרונים: "אנחנו בעד ממשלה רחבה ללא המפלגות החרדיות".  

מהליכוד נמסר בתגובה לדברי ליברמן: "פייק ניוז מנותק מהמציאות. לא היה ולא יהיה שיתוף פעולה בין הליכוד לבין המפלגות הערביות. ראש הממשלה נתניהו יפעל להקמת ממשלת ימין בהובלת הליכוד." 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר