פרטי "עסקת המאה" נחשפים: עשרות מיליארדי דולרים יושקעו בכלכלה הפלשתינית

לפי התוכנית, השקעת המיליארדים תתפרס על פני כעשור • כמחצית מהסכום תוקדש לכלכלה ברצועת עזה ובגדה המערבית, והמחצית השנייה לחיזוק מדינות ערב השכנות • קושנר: "נוריד את אחוז האבטלה בשטחים למספר חד ספרתי וניצור עוד מיליון מקומות עבודה בעזה ובגדה"

נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ // צילום: איי פי

50 מיליארד דולר ליצירת "שלום כלכלי" במזרח התיכון: היום (שבת) פורסמו חלקים מ"עסקת המאה" של טראמפ, שתוצג בועידת בחריין בשבוע הבא. 

התוכנית, שמוערכת ב-50 מיליארד דולר, תהיה מבוססת על פרויקטים כלכליים גדולים שיושקעו הן בשטחים הפלסטיניים והן במדינות ערב, בהן מצרים, לבנון וירדן.

על פי גורמים אמריקניים, התוכנית תכלול בין היתר יצירת "צוואר תעבורתי", שעלותו מוערכת בכ-5 מיליארד דולר, בין עזה למדינות ערב השכנות.

מטרת התוכנית היא לשפר משמעותית את מצבם הכלכלי של הפלשתיניים בעזה ובגדה המערבית. יותר ממחצית הסכום (כ-25 מיליארד דולר) יושקעו בשטחים הפלשתינים במשך 10 שנים. יתרת הסכום (25 מיליארד דולר נוספים) יפוצלו בין מצרים, לבנון וירדן. חלק מהפרוייקטים יושקעו באזור סיני, מתוך התפיסה שהשקעות כלכליות באזור זה יוכלו להטיב עם פלסטינים תושבי עזה וליצור עבורם מקומות עבודה.

בנוסף, על פי התוכנית יושקעו כמעט מיליארד דולר בבניית סקטור תיירותי בשטחים הפלשתיניים.  ממשל טראמפ מקווה שמדינות נוספות, ובמיוחד מדינות עשירות באזור המפרץ ומשקיעים פרטיים, יקחו חלק בתוכנית השלום המדוברת. 

 

בראיון ל"רויטרס" אישר ג'ארד קושנר, יועצו הבכיר וחתנו של טראמפ, כי התוכנית עומדת על 50 מיליארד דולר והוסיף כי היא תוצג באופן רשמי בועידת בחריין שתתקיים בשבוע הבא. הוא ציין כי מטרות התוכנית הן ליצור מיליון מקומות עבודה נוספים בגדה המערבית וברצועת עזה, ולהוריד את אחוז האבטלה מ-30% למספר חד ספרתי. כמן כן ציין קושנר, כי הם שואפים ששיעור העוני בעזה ירד בחצי, ושהתל"ג יוכפל משיעורו כיום.   

"נעזרנו בהרבה כלכלנים ממדינות שונות ואנו נרגשים מאוד להציגה בוועידת בחריין בשבוע הבא עם המנהיגות העסקית המובילה", אמר קושנר. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר