התיעוד המרשיע? משמרות המהפכה צולמו מסירים מוקש ימי ממכלית נפט שנפגעה

צבא ארה"ב מפרסם סרטון בו נראים אנשי משמרות המהפכה מסירים מוקש ימי מאחת ממכליות הנפט שהותקפו במפרץ • איראן: "האשמות ארה"ב מדאיגות"

התיעוד מהמפרץ // צילום: רויטרס // התיעוד מהמפרץ // צילום: רויטרס ,
התיעוד מהמפרץ // צילום: רויטרס // התיעוד מהמפרץ // צילום: רויטרס

הצבא האמריקני פרסם הלילה (שישי) סרטון בו נראים אנשי משמרות המהפכה של איראן מסירים מוקש ימי שלא התפוצץ מהדופן של אחת משתי מכליות הנפט שהותקפו אתמול במפרץ הפרסי.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      "בשעה 16:10 זמן מקומי, סירה של משמרות המהפכה נצפתה כשהיא מתקרבת אל הספינה שהותקפה ומסירה ממנה את המוקש הימי", נאמר בהצהרה של דובר הפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב.

      הבוקר הודיעה איראן כי היא אחראית לשמירה על הביטחון של מיצרי הורמוז במפרץ. "אנחנו אחראים על שמירת הביטחון של המיצר ואנחנו חילצנו תוך זמן קצר את צוות המכליות שהותקפו. האשמותיו של שר החוץ האמריקני פומפאו כלפי איראן מדאיגות", אמר דובר משרד החוץ בטהרן עבאס מוסווי.

      ארצות הברית האשימה את איראן במתקפות על שתי מכליות הנפט במפרץ עומאן ביום חמישי, שהביאה לעליית מחירי הנפט והעלתה את החשש מפני עימות חדש בין וושינגטון לטהרן.

       

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר