יום הפלאפל הבינלאומי שחל היום (רביעי) מחייב אותנו להתייצב בעמדת הטיגון ולתת למאכל הלאומי הישראלי את הכבוד הראוי לו בארוחה מיוחדת במיוחד עם מתכון אחד שישדרג את המנה פלאים ומתכון שני למי שאוהב את הפלאפל שלו בלי שינויים, כפי שהוא.
פלאפל בטטה מדורה
באדיבות גיא מישלי, שף SODEXO ON SITE
רכיבים (ל-5 מנות):
500 גרם גרגירי חומוס
1 בטטה שלמה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
3 בצלים לבנים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינויים
100 גרם עדשים שחורות מבושלות
2 כפות מלח
1 כפית פלפל
1 כפית כמון
3 כפות שומשום
כף שום כתוש
אופן ההכנה:
את גרעיני החומוס יש להשרות במים פושרים למשך הלילה, לסנן ולשטוף היטב.
את הבטטה צולים בתנור ללא הקליפה, עם מעט שמן זית עד שהיא מתרככת.
במטחנת בשר טוחנים יחדיו את עשבי התיבול (הפטרוזיליה והכוסברה), הבצל ותפוחי האדמה עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר מכן, מוסיפים לתערובת את הבטטה הצלויה והעדשים המושרות ומתבלים במלח, פלפל, כמון, שומשום ושום כתוש וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
מכינים כדורים קטנים ומטגנים בסיר שמן בטמפרטורה של 160 מעלות.
פלאפל ירוק "כמו של פעם"
באדיבות עוזי הארוש, שף SODEXO ON SITE
רכיבים (ל-40 כדורים):
500 גרם גרגירי חומוס
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 בצל לבן בינוני
1/4 פיתה
1/4 כוס מים פושרים
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
משרים את גרעיני החומוס כ-12 שעות לפני ההכנה, מסננים ושוטפים היטב.
טוחנים יחדיו את גרגירי החומוס, עשבי התיבול, הפיתה והבצל עד לקבלת תערובת גרגירית.
את התערובת מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה לתערובת 1/4 כוס מים פושרים.
מכינים כדור אחד, מניחים בצלחת וממתינים מספר דקות על מנת לראות שהכדור נשאר יציב. במידה שהכדור לא יציב-יש להוסיף עוד מעט מים לתערובת.
מחממים מחבת עם שמן לטמפרטורה של 180 מעלות ומניחים את הכדורים בזהירות.
מטגנים עד להזהבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו