בסוף השבוע הקרוב הפיד שלנו יתמלא בעוגות גבינה מכל הסוגים, כך תכינו את עוגת הגבינה שתגרוף הכי הרבה לייקים.
ניו יורק ציז קייק
באדיבות עינב דרומי, קונדיטורית מסעדת הולה
לתחתית:
250 גרם פירורי עוגיות
50 גרם חמאה מומסת
לערבב להדק לתבנית 28 קפיצית ולאפות בתנור שלומם מראש ל-180 מעלות 10 דקות, להוציא ולצנן ואחר כך יש לכוון את התנור ל-110 מעלות
לעוגה:
בקערה לערבב קילו גבינת שמנת 30%
200 מ"ל שמנת
2 ביצים
חלמון אחד
200 גרם סוכר
חצי מקל וניל/כף תמצית וניל איכותית.
את הבלילה לשפוך לתבנית מעל פירורי העוגה האפויים, את התבנית להניח בתבנית עמוקה יותר מלאה במים, על מנת ליצור אפקט באן מארי, לאפייה אחידה, להכניס לתנור ולאפות שעה.
העוגה מוכנה כשהמרכז שלה רוטט והמסביב יציב, להוציא את תבנית העוגה מהמים ולתת לה להתייצב במקרר לכמה שעות( בין 8 ל-12).
קרם שמנת חמוצה
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
150 גרם שמנת חמוצה
50 גרם אבקת סוכר
להקציף לקרם יציב
למרוח על העוגה הקרה
רוטב פירות אדומים
200 גרם פרי
40 גרם סוכר
מעט מים
להרתיח, לטחון לסנן ולקרר
קאנל ברולה וניל
להרתיח בסיר 500 מל שמנת
וחצי מקל וניל/כף תמצית וניל איכותית
בקערה נפרדת לטרוף 100 גרם חלמון
100 גר סוכר
באיטיות לזלף את השמנת הרותחת אל החלמונים בתנועה מתמדת עם מטרפה ולסנן את הבלילה ללזף אל תבנית.
לאפות בתבנית כפולה עם מים על חום של 140 מעלות ל40 דקות, אחרי אפייה להכניס למקפיא על מנת לחלץ בקלות ולמקם על העוגה.