ב־1983 יצא סרט הקולנוע "פלאשדאנס" על אלכס, פועלת במפעל ביום ורקדנית במועדון בלילה, שחולמת לרקוד בבית ספר גבוה לריקוד. ב־4 ביולי יעלה מחזמר שמבוסס על הסרט בתיאטרון תל אביב.
הקאסט של המחזמר מרשים למדי: ריקי גל, צחי הלוי, מיי פיינגולד, עדי כהן, רויטל זלצמן, יונתן פז בוגנים ועוד. לתפקיד הראשי של אלכס לוהקה ספיר יצחק, (28) תלמידת שנה א' בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין, שהגיחה למסך הקטן במסגרת התוכנית "רק רוצים לרקוד" ושיחקה עד היום בתיאטרון הקאמרי במחזות הזמר "מצחיקונת" ו"שורת המקהלה".
• מתי נפסיק להתעסק במשקל של נטע?
• "הישרדות VIP": מי מטומטם, הצופים או השורדים?
"אני עוד לא מעכלת את זה", אומרת יצחק. "הלכתי לאודישן כדי שמאור מימון (שהקים את תיאטרון תל אביב - מ"כ) יכיר אותי. רציתי שהוא יראה אותי, כי שמעתי שהוא פותח תיאטרון שיתמקד במחזות זמר. זה היה אחרי שכבר החלטתי שהשנה אני מתחילה ללמוד משחק ויהי מה. ידעתי שאני רוצה להתפתח, למתוח את הגבולות של עצמי. באודישן עצמו נהניתי מאוד. זו דמות שאני מתחברת אליה מאוד, והבוחנים אהבו אותי. פתאום זה הפך למציאות. בבית הספר פירגנו לי מאוד, וזה לא מובן מאליו בכלל. כרגע אני מגיעה לבית הספר כל יום אחרי החזרות".
לדברי יצחק, היא התאהבה בדמות של אלכס. "זו בחורה שעברה ילדות לא פשוטה, חיה עם אבא שהיה מכה אותה, אמא שלה נפטרה בגיל צעיר, היא נרתעת מגברים. היא בחורה קשוחה, שורדת, שלא סומכת על אף אחד חוץ מאשר על החברות שלה. יש לה המון חומות. היא רוצה להתקבל לבית הספר הגבוה לריקוד, אבל היא מעולם לא למדה ריקוד בצורה מקצועית. יש לה את האנה, המלאך, המוזה שלה ששומרת עליה מאז שהיתה קטנה, שמגלמת אותה ריקי גל. היא לוקחת אותה תחת חסותה ומלמדת אותה ריקוד באופן פרטי".
הכרת את הסרט "פלאשדאנס"?
"בטח. צפיתי בו מזמן. בשביל רקדנים הסרט הזה הוא בעצם אגדה. חוץ מסיפור על ריקוד, זה גם סיפור על הגשמת חלומות. מגיל מאוד צעיר רקדתי, השתתפתי בפסטיגלים. אחרי הצבא הלכתי ללמוד אצל עוז מורג במסלול למחזות זמר - שם התאהבתי בז'אנר הזה והתחלתי לקחת שיעורי פיתוח קול".
במחזות הזמר ששיחקת בהם עד כה, היית חלק מצוות רקדנים גדול, אם ב"מצחיקונת" ואם ב"שורת המקהלה". עכשיו זה תפקיד ראשי. משהו אחר לגמרי.
"אני מאמינה בעבודה קשה, ואני רוצה להיות הכי טובה שאני יכולה. אני משחקת פה עם קאסט מוכר ומנוסה, ואני עוד מתרגלת לזה. זה כבוד ענק מבחינתי, לעבוד עם ריקי גל ועם שאר השחקנים, אנשים שהם גם בתיאטרון, גם בטלוויזיה. אני לומדת מהם המון. לחשוב שאני שרה עם ריקי גל היה עבורי בלתי נתפס בהתחלה, אבל כולם היו כל כך מקסימים, ועטפו אותי וחיבקו אותי מההתחלה.
"חובת ההוכחה חלה עלי. כבר בקריאה הרגשתי שאני חייבת להוכיח את עצמי, לתת את כל כולי, ולאט לאט קיבלתי ביטחון. אני צריכה לשחק, לשיר ולרקוד ברמה הכי גבוהה שיש. הבמאי עומר זמרי מאמין בי, וזה חשוב לי מאוד. כשמישהו בא ומאמין בך - זה הכל".
• אוהד נהרין: "מזדהה עם ה-BDS"
• אירוויזיון 2019: כך התרשמו מאיתנו בעולם
• מתי נפסיק להתעסק במשקל של נטע?
• "הישרדות VIP": מי מטומטם, הצופים או השורדים?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו