הילוך גבוה: התקדמות במגעים להרכבת ממשלת נתניהו ה-5

שבוע ימים לפקיעת המנדט שניתן לראש הממשלה בנימין נתניהו להרכיב את ממשלתו, התקיימו במהלך היום פגישות עם השותפות הקואליציוניות לעתיד • על סדר היום: פגישות עם ליברמן, יהדות התורה ודרעי • אחרי הפרסום ב"ישראל היום", תתקיים מחר פגישה עם איחוד הימין

סמוטריץ', ליברמן, נתניהו וליצמן. המשא ומתן עלה הילוך // צילום: יהושע יוסף // סמוטריץ', ליברמן, נתניהו וליצמן. המשא ומתן עלה הילוך // צילום: יהושע יוסף

שבוע בדיוק לקראת תום המועד האחרון למנדט שקיבל ראש הממשלה נתניהו להרכבת הקואליציה, נראה כי חלה התקדמות בין השותפות הקואליציוניות. ראש הממשלה ייפגש הערב עם יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, וידון איתו שוב בתנאים לכניסה לממשלה. 

כזכור, ליברמן דרש לשוב למשרד הביטחון ולהעלות מחדש את חוק הגיוס שעבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת. השר יריב לוין נפגש עם נציגי המפלגות החרדיות, ש"ס ויהדות התורה, במטרה למצוא מכנה משותף לכניסה לקואליציה ולגבש הסכמה סביב נושאים הקשורים בענייני דת ומדינה. 

אחרי הפרסום הבוקר ב"ישראל היום", נקבעה פגישה עם אנשי איחוד מפלגות הימין. כזכור, באיחוד מפלגות הימין אמרו על המו"מ עם הליכוד: "כרגיל, נתניהו מחבק את הציונות הדתית במערכת הבחירות, אבל משאיר אותה לסוף במשא ומתן". 

"כעסו עלינו שדיברנו פומבית על הדרישות שלנו, אבל על מה מדברים השותפים האחרים? ליברמן עשה מסיבת עיתונאים וממשיכים לדבר איתו כרגיל. ישראל אייכלר (יהדות התורה) אמר שאין לו בעיה עם בחירות חדשות. מישהו ניתק איתו מגע? אנשי הליכוד רוצים לחכות לשעה האחרונה? לבריאות. אנחנו לא נמצמץ. יש לנו דרישות הגיוניות. ליברמן עם חמישה מנדטים נשאר בביטחון, כחלון ירד במספר המנדטים ונשאר באוצר. למה אנחנו צריכים להיות הבנים החורגים שאותנו דופקים? זה זלזול לא מתקבל על הדעת".

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן אמר אתמול בכנס של 'אגודת ישראל': "יש משא ומתן. אם נהיה מרוצים והרבנים יהיו מרוצים - נסכים. אם לא יהיו מרוצים, אנחנו לא מפחדים ללכת לבחירות. חד משמעית. זה לא משבר ובשלב כזה צריך להיות זהיר ולא לדבר הרבה".‎

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר