חברת נספרסו השיקה השבוע לראשונה בישראל יין שצמח על קומפוסט קפה ממוחזר, בשיתוף פעולה עם יקב הרי גליל. היין החדש הושק במסעדת "ניטן תאי" של השף שחף שבתאי, שהציג ארוחת טעימות ייחודית, zero waste dinner, שכולה על טהרת הקיימות והשמירה על איכות הסביבה.
צילום: משה בן שמחון
שיתוף הפעולה הסביבתי בין חברת נספרסו ויקב הרי גליל יצא לדרך אי שם בסוף 2017. שיתוף הפעולה כולל העברת ומיחזור כל הקפה מהקפסולות המשומשות אותם מחזירים לקוחות החברה, והפיכתו לדשן, עליו גדלים הגפנים שמהם מייצרים ביקב הרי גליל את היין.
כבר למעלה משני עשורים שנספרסו העולמית משקיעה בתחומי איכות הסביבה, הן בנושאי גידול הקפה והן בנושא מחזור הקפסולות. למעשה, כל לקוח המעוניין בכך יכול לבקש ולקבל ללא תשלום שקית מחזור ובה לאחסן את כל הקפסולות שבהן השתמש, ואת השקית המלאה ניתן למסור לשליח או לעובדי החברה באחת החנויות ברחבי הארץ.
הקפסולות העשויות אלומיניום נגרסות במערך המחזור של החברה במודיעין, האלומיניום מועבר לתעשייה, מותך ומשמש לייצור מוצרים חדשים, ושאריות הקפה מועברות ליקב הרי גליל, יקב בר קיימא הראשון בישראל, לטובת דישון אקולוגי. שיתוף הפעולה המוצלח בין החברה ליקב הוביל את השתיים להודיע כי המיזם המוצלח יורחב בעתיד הקרוב לכרמים נוספים ברחבי הארץ.
בקבוק היין הראשון שמושק משיתוף הפעולה הינו סוביניון בלאן 2018 מכרם משגב, יין לבן יבש של הרי גליל מענבי סוביניון בלאן שגדלו על מצע של קומפוסט מקפה ממוחזר. ליין צבע בהיר טיפוסי, ארומות בולטות של פירות טרופיים כגון אפרסק לבן, פיג'ויה ופירות הדר. ביין מורגשת היטב תחושה של מינרליות יחד עם חומציות מאוזנת, שמוסיפים לו מורכבות ומרקם של סוביניון בלאן טעים ומרענן.
במקביל להשקת היין הראשון, השיק שף מסעדת "ניטן תאי", שחף שבתאי, ארוחת טעימות על טהרת ערכי הקיימות. בכל ארוחה יוגשו תשע מנות בהשראת ערכי הקיימות והיין הגלילי. שבתאי יצר שילוב בין הטעמים האסיאתיים לניחוחות הפירות הטרופיים המאפיינים את היין החדש.
בסוף הארוחה תופרד האשפה ותישלח לקומפוסט. בנוסף, על כל סועד ייתרם סכום לטובת פרויקט סביבתי בשיתוף עמותת יוזמת האנרגיה הטובה. ארוחת הטעימות תעלה 400 שקלים לזוג ותכלול תשע מנות, שתי כוסות יין סובניון בלאן של יקב הרי גליל, קינוח לבחירה ושתי כוסות נספרסו. ארוחת הטעימות תחל ב-16 במאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו