פיגוע רב מוקדי בסרי לנקה: מספר פיצוצים התרחשו בכנסיות ובמלונות בבירה קלומבו. על פי כלי התקשורת במדינה, לפחות 185 בני אדם נהרגו ויותר מ-1,000 נפצעו בפיצוצים השונים.
על פי הדיווחים, שלושה בתי מלון גדולים בבירה קולומבו ושלוש כנסיות, אחת בבירה ואחת בעיר נגמובו שמצפון לבירה, הותקפו ומספר רב של בני אדם נפגעו. המשטרה המקומית דיווחה כי היא פועלת לפינוי הנפגעים. מספר כלי תקשורת במדינה דיווחו כי בין הנפגעים נמצאים מספר אזרחים זרים. ממשרד החוץ נמסר כי מבדיקה של קונסול הודו לא אותרו נפגעים ישראלים במתקפת הטרור.
שלושת הכנסיות שהותקפו היו מלאות מתפללים שהגיעו למיסה מיוחדת לכבוד יום שבת של חג הפסחא. תמונות מזירת האירוע חושפות נזק גדול שנגרם למבנים.
נשים נפגעות חרדה באחת הכנסיות שהותקפו // צילום: איי.פי
החשד המיידי לאחריות לפיגועים נופל על קבוצות המיעוטים במדינה, בהם ארגון "הנמרים הטמילים", שביצע בעבר מתקפות טרור במדינה אך נמצא במצב לא פעיל מאז שהובס במבצע צבאי בשנת 2012.
עוד עלה חשד כי מדובר בטרור אסלאמי לאחר שבשנה החולפת התרחשו מהומות אנטימוסלמיות בעיר קאנדי, הקדושה לאוכלוסיית הרוב הבודהיסטית, שגרמו לעלייה במתיחות הדתית במדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו