קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ // צילום: נעם ריבקין פנטון

קנצלר אוסטריה בירך את נתניהו: "זכית באמון העם"

סבסטיאן קורץ כתב בחשבון הטוויטר שלו: "דבר אחד ברור: שוב זכית באמונם של אזרחי ישראל" • נשיא איראן רוחאני היה פחות נלהב מניצחונו של נתניהו, אך טען: "אין משמעות לזהות המנצח בבחירות בישראל"

עוד לפני פרסום התוצאות הרשמיות של הבחירות בישראל, הזדרז קנצלר אובסטריה, סבסטיאן קורץ, לברך את ראש הממשלה בנימין נתניהו על ניצחונו בבחירות לכנסת ה-21.

 

צילום: גיל קרמר

קורץ כתב בחשבון הטוויטר שלו: "ברכות לרה"מ נתניהו על ההישג בבחירות. אמנם התוצאות הרשמיות עדיין לא פורסמו אבל דבר אחד ברור: שוב זכית באמונם של אזרחי ישראל".

 

קנצלר אוסטריה ביקר ביוני 2018 בישראל והבטיח כי כאשר יכהן כנשיא האיחוד האירופי לא ימנע ממדינות האיחוד להעלות שגרירויות לירושלים. "זו החלטה של כל מדינה ובוודאי שלא יהיה שום לחץ מצידנו על צכיה או על אחרים כיצד הם מקבלים את ההחלטות שלהם", אמר קורץ בראיון מיוחד ל"ישראל היום".

 

בראיון שהתקיים בירושלים, הוסיף קורץ כי הוא תומך בדרישה הישראלית להוצאת כל הכוחות האיראניים מסוריה. קורץ, בן ה231, המכונה "המנהיג הצעיר במערב", הגיע לישראל במסגרת ועידת הוועד היהודי אמריקני שהתכנסה בשנה שעברה בירושלים. 

 

גם נשיא איראן חסן רוחאני התייחס במהלך ישיבת הממשל האיראני לבחירות בישראל: "הנכבשים הפלסטינים, ולא הכובשים הישראלים, הם אלה שהיו צריכים לצאת ולהצביע. אין שום משמעות לזהות המנצח בבחירות בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...