היום לפני 60 שנה התרחשה תקרית ליל הברווזים, שבמהלכה נערך תרגיל גיוס של כוחות ושודרו ברדיו סיסמאות גיוס בשפות שונות. האירוע קרוי על שם אחת הסיסמאות, "ברווזי מים".
תרגיל הגיוס, שנערך בהפתעה מוחלטת, זרע בהלה רבה בקרב הציבור (כולל חברי כנסת ושרים) שהיה בטוח שעומדת לפרוץ מלחמה, וגרם למדינות ערב (סוריה, ירדן ומצרים) להכריז על מצב חירום וגיוס כוחות מילואים, מחשש לתקיפה ישראלית.
התרגיל נערך על ידי אגף המודיעין על מנת לבדוק את היענות חיילי המילואים לשיטת הקריאה הגלויה, ונעשה ללא תיאום עם הרמטכ"ל חיים לסקוב ורה"מ דוד בן־גוריון.
שעות ספורות לאחר השידור הודיע דובר צה"ל שהודעת הגיוס היתה קריאה לאימונים בלבד, ובהמשך הביעה הממשלה את צערה על הטעות. בעקבות מסקנות ועדת החקירה שהוקמה לאחר האירוע, הועברו מתפקידם ראש אג"ם וראש אגף המודיעין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו