אמש (א') התריע מנכ"ל כאן אלדד קובלנץ על הפסקת הקמת מתחם האירוויזיון בשל עצירת עבודות המשטרה לבידוק הציוד לאירוע. העבודות הופסקו הבוקר.
• מדונה תופיע באירוויזיון 2019 בתל אביב
במכתב ששיגר אמש למשרדי הממשלה, כתב קובלנץ: "קיימת סכנה ממשית ליכולתו של התאגיד להשלים את עבודות ההקמה בלו"ז הנדרש. להבנתנו, ממשלת ישראל נדרשת לספק התחייבות תקציבית בהתאם להחלטתה האחרונה בנושא, מאחר שהתאגיד כבר סיפק התחייבות זו בשבוע שעבר כפי שהתבקש. כמו כן, ראשי איגוד השידור האירופי עודכנו במצב והם רואים אותו בחומרה רבה ומודאגים מאוד מהתנהלות ממשלת ישראל בנושא אבטחת האירוויזיון ומיכולת ההפקה לעמוד בלוחות הזמנים תחת אילוצים אלה".
עוד על האירוויזיון:
• אירוויזיון: משתתפי העבר יופיעו בת"א
• יוצאים לדרך: מנחי האירוויזיון נפגשו
• חלום לאירוויזיון: השיר של להקת שלוה
• השופטים החדשים של "הכוכב הבא"?
בסרטון שצילמה מפיקת האירוויזיון זיוית דוידוביץ והעלתה לרשתות החברתיות מתוך הביתן באקספו תל אביב (מרכז הירידים לשעבר), היא אומרת: "זה איפה שהאירוויזיון הולך להיות בו, ריק. כשהתחלתי את הפרויקט הייתי כל כך נלהבת להראות ולהשוויץ במדינה שלי. מיום ליום אני רק יותר ויותר מתביישת במדינה שלי. אי אפשר להכניס לפה כלום, כי השוטרים שובתים. כל יום משהו אחר קורה. אני מתביישת היום".
מתוך הפייסבוק של זיוית דוידוביץ
גורם במשרד לביטחון פנים טוען שעלויות האבטחה הנידונות הן 7.5 מיליון שקלים וכי יש סיכום שארבע משרדים ממשלתיים יחד עם התאגיד יישאו בהוצאות, כל אחד 1.5 מיליון שקלים. המשרדים הם בט"פ, תיירות, אוצר ותקשורת. הגורם טוען כי עד עכשיו אף אחד לא העביר את כסף כמובטח, והמשרד לא יכול לעמוד בכל העלויות. לכן ההנחיה היא להפסיק את עבודות ההכנה במתחם של האקספו בתל אביב לאלתר.
"אנו מבקשים מכלל הגורמים הרלוונטיים למצוא פתרון מידי למשבר שנוצר על מנת לאפשר תחילת ביצוע העבודות כבר מחר בבוקר", נכתב בהמשך המכתב של קובלנץ, "ולמנוע נזקים נוספים להתקדמות הפרויקט. התנהלות זאת מצטרפת לעובדה שנכפה על התאגיד לממן את כל עלויות האירוע וזאת למרות הבטחות הגורמים הרשמיים במדינת ישראל להעביר תקציב לטובת האירוויזיון".
מכאן נמסר: "תדמיתה של מדינת ישראל נפגע. העלויות יגדלו כל יממה נוספת מפאת הצטרפות של חברות נוספות לפרויקט כדי לעמוד בלוח הזמנים שנקבע מראש. נכון להיום, נמצאות באקספו שתי חברות מחו"ל עם כוח אדם וציוד. כרגע נכנסנו לעיכוב של 24 שעות בהקמות עצמן. העיכוב גורם לשינויים רבים, ולהוצאות כבדות בשל: עלויות המתנה של הקונטיינרים; עלויות כוח אדם לפי מחיר יומי, כי נוספו ימי עבודה לימים שתוכננו וחושבו בתקציב מראש; עלויות שינויי תאריכי טיסות ומלונות שנקבעו מראש; זמני הגעת ופריקת קונטיינרים משתנים ואיתם עלויות עובדים ואופרציה המתפעלים את הפירוק והרכבה; תוספת ימי קייטרינג ועלויות קייטרינג שתוכננו מראש; הסעות רבות ששולמו ושוריינו משתנות ואיתן העלויות". עוד מוסרים מכאן כי "העיכוב גרם לביטול יום חזרות ואיתו גם ביטול של חוזים עם צלמים".
• אירוויזיון: חדשות רעות לישראל
• איימי שומר: "בעלי על הספקטרום"
• בגיל 26: כוכב הריאליטי התאבד
ממשטרת ישראל נמסר: "מזה חודשים רבים, משטרת ישראל נערכת ומבצעת מגוון הכנות במטרה לאפשר ולהבטיח את קיומם של אירועי האירוויזיון באופן תקין תוך הבטחת שלומם ובטחונם של משתתפיו. באירועים בקנה מידה שכזה, קיימים היבטי אבטחה רבים ומורכבים מהם נגזרה המסגרת התקציבית שצומצמה למינימום האפשרי והתגבשה לאחר עבודה מטה ממושכת שכללה מגוון בדיקות ושיקולים אובייקטיביים. למען הסר ספק, נכון להיום המשטרה ערוכה עם תכניות מבצעיות לקראת כל האירועים הקשורים באירוויזיון ואינה עוסקת בסוגיות התקציביות ותיאום מקורות המימון שנדונו בין משרדי הממשלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו