דובר הארגון האיראני לאנרגיה אטומית בהרוז כמאלונדי אמר בתחילת השבוע כי איראן צפויה לחשוף 112 פרויקטים בתחום הגרעין, לקראת ציון היום הלאומי של טכנולוגיית הגרעין שיחול ב-9 באפריל.
לפי דבריו של הבכיר האיראני, שנחשפו על ידי סא"ל במיל' מיקי סגל מהמרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, חשיפת הפרויקטים תמחיש כי "האומה האיראנית תוכל לעמוד בלחצים הבינלאומיים המופעלים עליה ואף לתרגמם להזדמנות", ואף תשגר מסר חד וברור לארצות הברית ולשאר אויבי איראן, כי ביכולתה לשפר את יכולותיה הטכנולוגיות דווקא כשהיא נתונה תחת סנקציות.
כמאלונדי ציין כי בין הפרויקטים לתחומים שונים של מעגל הדלק הגרעיני, כריית אורניום, טכנולוגיית צנטריפוגות, לייזרים, העשרת אורניום, בניית תחנות כוח וייצור חשמל. דבריו נאמרו במהלך חנוכת בניין חדש במוזיאון ע"ש עלי אכבר צאלחי, שר החוץ האיראני לשעבר וכיום יו"ר הארגון לאנרגיה אטומית של איראן.
"צפויה שנה קשה לאיראן"
ברוח התבטאויותיהם של בכירים איראנים נוספים ובהם מנהיג ונשיא איראן, אמר כמאלונדי כי ארצות הברית מנהלת "מלחמה כלכלית" נגד איראן בעקבות "הייאוש שאחז בה לאחר שנכשלה במלחמה הצבאית נגד איראן", ועתה היא מפעילה לחץ על בעלות בריתה ומדינות אחרות כדי שיימנעו מניהול קשרים כלכליים עם איראן.
להערכתו, במהלך השנה הקרובה (השנה האיראנית הקרובה מתחילה ב-21 מרץ) הסנקציות נגד איראן יורגשו בצורה מוחשית יותר, אך הוסיף כי איראן כבר נקטה שורת צעדים על מנת להתמודד מול המלחמה הכלכלית נגדה.
כמאלונדי הדגיש כי הנהגת איראן מכינה את העם האיראני לקראת "שנה קשה" של התמודדות מול ה"מלחמה הכלכלית" והסנקציות האמריקניות, אך איראן תצליח להתגבר עליהן ואך לצאת מחוזקת. באיראן נמשכות, בינתיים על אש קטנה, המחאות נגד המצב הכלכלי המידרדר, וכן שביתות הפועלים מעת לעת המוחים על המצב הקשה במדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו