עם הפנים לארנה: ירושלים ניצחה את נפטונאס

הקבוצה של קטש הציגה משחק לא טוב אך עדיין הצליחה לנצח בליטא ולהגיע לגומלין במגרשה הביתי עם יתרון של 12 נק' • תמיר בלאט בלט עם 10 אסיסטים

צילום: אתר פיב"א // סטודמאייר הערב בליטא

שלושת הניצחונות של נפטונאס קלייפדה, כאשר הניצחון על ז׳לגיריס קובנה האחרון שבהם בתחילת השבוע קצת הלחיצו את הפועל ירושלים. בפועל זה היה פחות מאיים. ירושלים בערב בינוני מאוד יוצאת עם  12 הפרש מהאולם בליטא (74:86) ובשבוע הבא בארנה כנראה לא תהיה לה בעיה לגמור את העבודה לעלות לרבע הגמר.

המשחק הראשון בשמינית גמר גביע האלופות של פיב"א זימן לפחות לפי מה שראינו הערב (רביעי) יריבה נוחה. יריבה שנחותה ממנה משמעותית, יריבה שלא תפריע לה להפסיק לחלום על הגעה לפיינל פור שייערך במגרשה הביתי בירושלים. 

את הניצחון השיגה ירושלים בערב ממש לא גדול ואם בערב כזה היא קולעת 86 נקודות וקולעת 10 שלשות, כל זאת באולם חוץ מראה את כוחה של ירושלים. כל זה קורה כשהיא מאבדת את ג׳ייקובן בראון ברבע השלישי בגלל פציעה. לירושלים יש שקט נפשי וחיבור קבוצתי שמאפשר לה לצאת מבעיות במהלך המשחק. גם הערב זה הוכח.

זה התחיל ב-0:10 ו-4:16 לירושלים. שתי הקבוצות החטיאו הרבה משלוש. העניין הוא שלירושלים היה הרבה להציע בצבע. לכן ה-1 מ-8 שלה לשלוש, מרביתם ברבע הראשון לא הזיקו לה כי היו לה 77 אחוז לשתיים

בהמשך נפטונאס חזרה. זה היה רק 41:43 במחצית ובתחילת המחצית השנייה יתרון ליטאי 43:47. דיברנו על היכולת של ירושלים לצאת ממצבים לא נעימים? כאן באה ריצת 3:18. השלשות התחילו להיכנס וההפרש צמח ל-12. תמיר בלאט עם 10 אסיסטים ניהל את המשחק מצוין. לעומתו אמארה סטודמאייר נקלע לערב לא טוב וגם ספג עבירה טכנית. בר טימור וליאור אליהו לא שיחקו כלל הערב.

הקבוצה הליטאית עם 6 מ-31 ל-3 (פחות מ-20 אחוז) השתדלה לא לנצל כל הזדמנות שהייתה לה, אבל עוד הצליחה לחזור עד 65:70. אבל שוב התברר שירושלים היא קבוצה שלא מתרגשת. שתי הטבעות גדולות של תומאס, שלשות של פלדיין ובאטלר סגרו לה יתרון נוח לגומלין בו היא אמורה לשייט לשלב הבא.

נס ציונה הפסידה ביורופקאפ

במפעל היורופקאפ עירוני נס ציונה אחרי עונה מצויינת נמצאת בסכנת הדחה. הקבוצה הישראלית הובסה הערב (רביעי) בדנמרק ע״י באקן בירס 74:91.

פתיחה של 7:15 ו-10:17 לא העידה על מה שיקרה בהמשך. במחצית נס ציונה עוד הובילה 39:41, אבל המחצית השנייה הייתה בלעדית של הקבוצה הדנית. ברבע השלישי 14:28 למקומיים. ההפרש צמח ברבע הרביעי עד 25 (63:88) ולקראת הסיום נס ציונה הורידה קצת את ההפרש כדי לנסות להשאיר סיכוי לגומלין.זאנה 19, קוק 18, בראון ודן 13 כ״א הירבו לקלוע לנס ציונה.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר