זוכה בביהמ"ש בזכות תיעוד ממצלמת הווידאו ברכב

תושב חולון הואשם בעבירת אי מתן זכות קדימה במעבר חציה • אגף התנועה קיבל את גרסת השוטר, אך סרטון ממצלמת הרכב של הנהג היווה ראיה חותכת לחפותו

מעבר חציה (אילוסטרציה), צילום: דודי ועקנין

אם חיפשתם סיבה מדוע כדאי להתקין מצלמת רכב במכוניתכם, המקרה הבא אולי ישכנע אתכם. תושב חולון הואשם בעבירת אי מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה. למזלו, המצלמה שהותקנה ברכבו תיעדה את נסיעתו ואת עצירתו לפני מעבר החציה, תוך מתן זכות קדימה מלאה להולכות הרגל.

בתחילה, ניסה האזרח לבטל את הדו"ח, תוך הודעה על קיומו של הסרטון. אגף התנועה דחה את טענותיו של הנהג כי מדובר בגרסה שלו מול הגרסה של השוטר והנטייה היא לקבל את גרסת השוטר. המקרה הגיע לביהמ"ש, שם ניסה השוטר, שעדיין לא ידע על קיומו של הסרטון, לטעון כי גרסתו נכונה. 

אך ההגנה חשפה את הסרטון, אשר בסיכומו של דבר היווה ראיה חותכת לחפותו ולהוצאתו זכאי במשפט. עו"ד אסף אורון, מומחה לדיני תעבורה, אמר: "אנו עדים בכל יום לנהגים שמגיעים לבית המשפט וטוענים בחירוף נפש לחפותם, אך בתי המשפט מקבלים כשגרה את עדות השוטרים כדברי אלוהים חיים. עדות השוטר נחשבת אובייקטיבית ומדובר למעשה במשחק מכור. לדברי הנהג אין סיכוי לעמוד מול גרסתו של השוטר".

גם במקרה זה ניסה השוטר להשיב לשאלות של עו"ד לירון אורון ממשרד אילון אורון, כי הוא לא היה רושם דו"ח אם לא היה מדובר בעבירה ברורה וחד-משמעית, ונאלץ לחזור בו מעדותו כולה רק אחרי שעומת עם סרטון הווידאו.

לדברי עו"ד אורון, "בסופו של דבר, בית המשפט זיכה את הנהג לאחר שהוכח כי הולכת הרגל שאליה התייחס השוטר לא הייתה ולא נבראה... בעת הדיון בבית משפט דבק השוטר בגרסתו הדמיונית, מה שברור שאם לא הייתה המצלמה ברכב, בוודאות היה מורשע הנהג". 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "השוטר שגה ופעל בחוסר מקצועיות שאינה מאפיינת את שוטרי משטרת ישראל, המבצעים אכיפה מקצועית ונחושה של עבירות תנועה מסכנות חיים במסגרת המאבק המתמשך בקטל בכבישים. אנו מצרים על המקרה החריג שהתרחש לפני כשנתיים ושאינו מיצג את מאמצי האכיפה החשובים המתבצעים בכבישי ישראל מדי יום. החלטת בית המשפט תילמד ובמידת הצורך יופקו הלקחים הנדרשים".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר