הנשיא ריבלין דחה הבוקר (שני) את האשמות ראש הממשלה בנימין נתניהו. מבית הנשיא נמסר בתגובה לפרסומים שלפיהם נתניהו טוען כי ככל שהפער יגדל, כך האפשרות שהנשיא לא יטיל עליו את הרכבת הממשלה הולכת ומתממשת: "לא נקבל ניסיונות להטלת דופי בשיקול דעתו של נשיא המדינה, משום גורם וצד במפה הפוליטית. נשיא המדינה יקבל את החלטתו על פי תוצאות הבחירות ובהתאם להתייעצויות שיקיים, כפי שנהגו כל נשיאי ישראל לאורך השנים".
מוקדם יותר פורסם כי בישיבת נתניהו עם בכירי הליכוד הוא ביקש להעביר מסר מול רשימת "כחול לבן", שלפיו אין אפשרות של ממשלת אחדות. לדבריו, אין אפשרות של חיבור איתם, ולאחר הבחירות הוא יפנה אך ורק לשותפים הטבעיים. בדיון דובר גם על כך שהפער ההולך וגדל בסקרים יהיה בעיה עבור הליכוד מול הנשיא ריבלין, שאמור להטיל על אחד המועמדים את משימת הרכבת הממשלה. נתניהו טען כי ככל שהפער יגדל, כך האפשרות שהנשיא לא יטיל עליו את הרכבת הממשלה הולכת ומתממשת. הוא אמר ליושבים: "אתם יודעים כמה יהיה לי לא פשוט עם האיש שיושב בבית שמעבר לגבעה", והכוונה הייתה כמובן לנשיא ריבלין.
לאור זאת, אחת ההתלבטויות שהועלו בדיון הייתה סביב "שאיבת" המנדטים ממפלגות הימין. עד היום נזהרו בליכוד מפגיעה במפלגות הימין שמתנדנדות על אחוז החסימה, למשל כחלון וליברמן, מחשש לגוש הימין. זאת ועוד, ראש הממשלה אף לחץ על הבית היהודי והאיחוד הלאומי, שהתאחדו, לצרף לרשימה גם את עוצמה יהודית - מה שאכן קרה.
השרים העלו בדיון טענה גם על כך שצריך יותר עבודת שטח. לטענתם, הליכוד לא נראה בצורה מספקת בשטח. "שטח" שכזה יראו בליכוד כבר היום, כשיתכנסו לאירוע בחירות בכפר המכבייה, שבו תוצג נבחרת הליכוד, ראש הממשלה ינאם וקמפיין המפלגה יושק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו