לאור העובדה שהאליפות עוד רגע מתיישבת בכיס של מכבי ת"א, המטרה העיקרית של הצהובים העונה תהיה להניף שוב את גביע המדינה. הניצחון הגדול 1:4 במשחק הראשון בסכנין אמור להספיק הערב לקבוצה של ולאדן איביץ', שצפוי לערוך רוטציה גדולה ולתת קרדיט לשחקנים שבקושי קיבלו דקות משחק העונה, כמו איתן טיבי, ארון שוינפלד ואופיר דוידזאדה.
עם כל הכבוד לגומלין מול סכנין, שרבים יגידו כי מדובר במשחק לפרוטוקול, ההכנות של מכבי לקראת העונה הבאה נכנסו לאחרונה להילוך גבוה.
השיחות ופגישות העבודה לקראת העונה הבאה בין איביץ' לבין מנכ"ל המועדון, בן מנספורד, קצת יותר מעניינות את אוהדי מוליכת הטבלה.
ההצלחה הגדולה של מכבי אולי השכיחה את זה, אבל העונה הצהובים התמודדו עם סנקציות שונות מאופ"א כמו איסור רכישת שחקנים ללא מכירת שחקן, הגבלה ברישום שחקנים למשחקים באירופה ועוד. הסדר הטיעון שאליו הגיעו הצהובים בנושא נפרס לשלוש עונות ובמכבי מקווים כי יוכלו לצאת מההסכם אם יעפילו לליגת האלופות או אם יפתחו את העונה בבלומפילד (סיכוי לא גבוה; ש"א) וימכרו כ־20 אלף מנויים.
כך למעשה הם יציגו בפני אופ"א גידול משמעותי בהכנסות, יחד עם הדברים שכבר נעשו כמו מכירת שחקנים, גיוס ספונסר בעלות של כ־4 מיליון יורו וכמובן קיצוץ משמעותי.
למרות האפשרות שאולי תצליח לצאת מההסדר, במכבי פועלים כעת במתכונת שלפיה גם בעונה הבאה הם יהיו תחת הסנקציות. ההשפעה הגדולה תהיה בגזרת השחקנים.
על פניו הצהובים מכרו שחקנים בסכום שעולה על 3 מיליון יורו: וידאר קיארטנסון ומאוויס צ'יבוטה, שעליו קיבלו 50 אחוזים מהמכירה, כך שבעצם הם יכולים לרכוש שחקנים, אך משום שהם חייבים לצמצם את ההוצאות, התכנון בשלב הזה יהיה לצרף שחקנים חופשיים או בהשאלה, כפי שקרה העונה.
כאמור, העפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות יכולה לשנות את התמונה. אופציה נוספת תהיה אם מכבי תצליח למכור את השוער פרדראג ראיקוביץ' בסכומים גבוהים מאוד (כ־5 מיליון יורו ומעלה), אז יתאפשר להם להשתמש בחלק מההכנסות לטובת רכש.
עפולה מתכננת סנסציה?
במשחק הגביע המוקדם (19:00) תארח הפועל עפולה את הגומלין מול בני יהודה, כשהכתומים יגיעו עם יתרון 0:2 מהמשחק הראשון, ואם לא יהיו הפתעות גדולות היא תעפיל לשלב חצי הגמר. דניאל פלשר יחליף את דן מורי המורחק. קרלוס קוויאר הפצוע ייעדר.
אתמול נערכה פגישה בין נציגי האוהדים להנהלת הקבוצה והגיעו לפשרות, כולל הסרת התביעה של הבעלים ברק אברמוב כלפי האוהד אלי ביסו, על רקע הכפשות לכאורה שכתב נגדו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו