מדיניותה של ממשלת הימין החדשה באיטליה, שמטרתה לצמצם את זרם ההגירה למדינה, נושא תוצאות: למעלה מ-24,800 בקשות מקלט נדחו בארבעת החודשים האחרונים.
על פי פרסומים בכלי התקשורת במדינה, מדובר בדחיה של יותר מרבע מהבקשות למקלט מדיני במדינה, כשאחוז ניכר מיתר הבקשות עוכבו. העלה הדרמטית בכמות הסירובים מקבילה לחקיקה של שר הפנים, מתיאו סלביני, שתגביל משמעותית את אפשרויות ההגירה למדינה.
עוד בנושא:
איטליה: הכנסייה הקתולית תקלוט אריתריאים
״איטליה לא יכולה להיות מחנה הפליטים של אירופה״
הצו אותו חוקק סלביני, שצפוי להיכנס לתוקפו בקרוב, מאפשר דחייה אוטומטית של בקשות מקלט של אנשים שהוגדרו על ידי הרשויות במדינה כ"מסוכנים חברתית". הצו גם יאפשר גירוש של מבקשי מקלט שהצהירו כי אינם יכולים לשוב למדינה ממנה באו.
לא מוותר, שר הפנים מתיאו סלביני // צילום: אי.פי.איי
הגוף שפרסם את הנתונים, המכון למחקר פוליטיקה פנימית, גוף של חוקרים ממשרד הפנים האיטלקי, טוען כי הצו רק יגרום למספר גדול של שוהים בלתי במדינה. מתיאו וילה, חוקר בארגון, טוען כי 600 אלף מהגרים יאלצו לעזוב את המדינה ואילו מאות אלפים אחרים ימשיכו לחיות בה ללא מעמד חוקי ומבלי שהמדינה תוכל לגרשם.
ארגון ההגירה העולמי של האו"ם טוען כי בשנה האחרונה פחתה ההגירה לאיטליה בשמונים אחוזים. בשנת 2018 הגיעו למדינה רק 23 אלף פליטים ומהמגרים, זאת לעומת 118 אלף בשנת 2017.