יו"ר ועדת חוץ וביטחון בפרלמנט האיראני, השמטאוללה פלהתיפשה, תקף היום (ראשון) בחריפות את מוסקבה על התנהלותה בהפעלת מערך ההגנה האווירית הסורי בעת התקיפה הישראלית שבוצעה מוקדם יותר החודש.
בראיון לסוכנות הידיעות הרשמית של המדינה, אירנ"א, אמר פלהתיפשה כי הרוסים דאגו להשבית את מערכות ההגנה האווירת המתקדמות, מדגם אס-300, במהלך ההתקפה האווירית.
עוד בנושא:
לבקשת דנמרק: האיחוד האירופי הטיל סנקציות על איראן
גרמניה תטיל עיצומים חדשים על איראן
לא רק חיזבאללה: אלה הזרועות של "תמנון הטרור" האיראני ברחבי המזרח התיכון
חמינאי מודה: "הסנקציות פוגעות באיראן"
"נראה שיש סוג מוזר של קורולציה בין המתקפות האוויריות של המשטר הציוני ובין ההשבתה של מערכות ההגנה האווירית של הרוסים", אמר המחוקק האיראני. המחוקק האיראני גם טען כי הדיווחים הישראלים על פגיעה בתשתיות איראניות הם שקריים לגמרי.
"הציונים שואפים לערער את יציבות המשטר בסוריה, זאת במטרה לגרום לאיראן להגיב ולדחוק אותה לפינה", אמר פלהתיפשה במהלך נאומו וטען כי הוא ביקר ביעדים שהופצצו.
"הציונים מנסים לדחוק אותנו לפינה" השמטאוללה פלהתיפשה
בשבוע שעבר פרסמה סוכנות הידיעו תהממלכתית באיראן כי מערכות ההגנה האווירית הרוסית כשלו במהלך המתקפה הישראלית על דמשק. רוסיה ואיראן נחלקו בעבר בשל סירובה של מוסקבה להעביר דגמים מתקדמים יותר של מערכות הגנה אווירית מתוצרתה.
אתמול אמר סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי ריאבקוב, כי ארצו ואיראן אינן בנות ברית בכל הקשור למצב בסוריה. "לא הייתי משתמש במונחים כאלו לתיאור מצב היחסים שלנו. רוסיה מחויבת מאוד לביטחונה של ישראל", אמר ריאבקוב.