כוחות צה"ל בגבול עזה

המתיחות בגבול רצועת עזה: קצין צה"ל נפצע קל מירי

קסדתו של הקצין הצילה את חייו • צה"ל ירה בתגובה על עמדות חמאס ברצועה • הפלשתינים מדווחים על הרוג ופצועים

יום מתוח בגזרה הדרומית: קצין צה"ל נפצע קל אחר הצהריים בהפגנה אלימה בדרום רצועה עזה. הקצין פונה לקבלת טיפול בבית חולים סורוקה. דובר צה"ל מסר כי "במהלך הפרת סדר בדרום רצועת עזה, שכללה יידוי אבנים לעבר כוחות צה"ל, נפצע קצין באורח קל. נסיבות הפציעה בבדיקה".

מדובר צה"ל נמסר כי: "מתחקיר ראשוני בשטח עולה כי במהלך הפרת סדר שכללה יידוי אבנים מחבל פתח באש לעבר לוחמי צה"ל. כדור פגע בקסדת קצין צה״ל שפעל בנקודה". הקצין נפצע באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים. עוד נמסר מדובר צה"ל כי טנק ירה לעבר עמדת חמאס בגבול הרצועה בתגובה לתקרית בה נפצע הקצין. 

הפלשתינים מדווחים על הרוג בשנות ה 20 לחייו ושני פצועים, אחד מהם באורח קשה מאוד, בעקבות תקיפת צהל בדרום הרצועה. לפי דיווחי הפלשתינים קבוצה של 5 צעירים פלשתינים הצליחה לחצות את הגדר להכנס לעמדה צבאית של צהל לגנוב ציוד צבאי ולשוב חזרה לשטח הרצועה.

מוקדם יותר הבוקר תקף טנק של צה"ל עמדה של חמאס בצפון רצועת עזה. לא נמסר על נפגעים כתוצאה מהירי. התקיפה בוצעה בתגובה לירי לעבר כוחות צה"ל סמוך לגדר המערכת מוקדם יותר. בתקרית זו לא היו נפגעים לצה"ל. 

השבוע אמורה להתקיים הפעימה השלישית של העברת הכסף הקטארי לרצועת עזה. הכסף מקטאר, בסך 15 מיליון דולר, יועבר באישור ישראל לצורך תשלום משכורות עד אמצע השבוע לעזה. ייתכן כי בעקבות התקריות היום ייערך דיון מחודש בישראל לגבי האישור שניתן. 

בשישי האחרון השתתפו כ-14 אלף מפגינים בהפגנות בגבול הרצועה, כשבין היתר השליכו מטענים, שלא חצו לשטח ישראל, ויידו אבנים. כזכור ישראל מעכבת מזה שלושה שבועות את הפעימה השלישית מתוך שישה של העברות כסף מזומן מקטאר לצורך תשלומי המשכורות לפקידי המגזר הציבורי בעזה. העיכוב נבע מטענת ישראל כי חמאס אינו עומד בהבנות הרגיעה ומאפשר ירי רקטות והפרחת בלוני תבערה ונפץ ופרובוקציות של מפגינים פלשתינים בהפגנות השיבה מידי יום שישי בגדר. 

בהכנת הידיעה השתתפו לילך שובל, ניקי גוטמן, גדי גולן ודניאל סיריוטי

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...